1982 WDF Europe Cup III - Dames

Gepubliceerd op 24/04/2020

Algemeen
Op de derde WDF Europe Cup darts zien we naast de heren ook voor het eerst de dames aantreden op een Europe Cup. Zij krijgen apart hun eigen competities. Daar waar de heren met vier spelers aantreden, spelen de dames met twee. Daardoor zijn er bij de dames maar drie titels te verdelen. Singles, koppels en overall.

1982-WDF-Europe-Cup-Darts-logo

Twaalf landen nemen deel op 15 en 16 oktober in het Cliffs Pavilion te Westcliff on Sea in Engeland voor de derde WDF Europe Cup darts bij de heren. Noorwegen maakt zijn debuut en Frankrijk neemt geen damesteam mee zodat er met elf landen wordt gestreden om de eerste WDF Europe Cup bij de dames.

Dames Koppeltoernooi
Tijdens de kwartfinale van het koppeltoernooi verloren de Engelse topdames Linda Batten & Maureen Flowers van de Schotse dames Cathie Gibson & Lynn MacKay met 3-0. Schotland won vervolgens in de halve finale ook van het Finse duo Sirpa Levanen & Paivi Lonnroth. De Zweedse dames Carina Sahlberg & Charlotte Eriksson winnen verassend van Sandra Gibb & Ann-Marie Davies uit Wales met 3-2 in de andere halve finale.

De verrassing is compleet, als de Zweedse combinatie Carina Sahlberg & Charlotte Eriksson ook de finale weet te winnen door de Schotse tandem Cathie Gibson & Lynn MacKay met 3-1 te verslaan. Daarmee wint Zweden niet alleen de eerste koppeltitel ooit bij de dames op een WDF Europe Cup, maar pakt Zweden de koppeltitel zowel bij de dames als bij de heren.

Dames Singlestoernooi
In de singles was het Wales dat de toon aanvoerde. Beide dames halen de finale. De nummer één van de Internationale dames ranking, de Engelse Maureen Flowers verliest in de kwartfinale van de nummer twee, Sandra Gibb uit Wales met 3-0. In de halve finale wint Sandra met dezelfde cijfers van de Noord-Ierse Kate Lynch. In de andere halve finale wint Ann-Marie Davies van Linda Batten met 3-2.

In de finale is Sandra Gibb sterker dan haar teamgenoot Ann-Marie Davies en wint met 3-1. Sandra haalt een gemiddelde van 65,1 en Ann Marie van 60,9 wat toch wel aardig was, zeker voor die tijd.

Dames Overall klassement
De eerste overall titel bij de dames gaat naar Sandra Gibb & Ann-Marie Davies uit Wales met 56 punten, mede dankzij het goud en zilver in de singles. De verassende Zweedse dames winnen zilver overall met 43 punten. Dit natuurlijk naast hun gouden koppeltitel. Schotland claimt met 20 punten het brons. De favoriete Engelse dames worden enigszins teleurstellend vierde met 18 punten.

Eindklassement
1 - 56 punten Wales
2 - 43 punten Zweden
3 - 20 punten Schotland
4 - 18 punten Engeland
5 - 16 punten Finland/ Noord-Ierland
7 - 13 punten Denemarken/ Nederland
9 - 12 punten België/ Ierland
11 - 11 punten Noorwegen