1985 WDF World Cup V - Dames

Gepubliceerd op 04/05/2020

Algemeen
De nieuwe voorzitter van de World Darts Federation, Australiër Peter McMenamin, mocht van 17 tot 19 oktober 1985 topdarters uit 17 landen ontvangen in zijn land. Er wordt gespeeld in Brisbane, Queensland in het Crest Hotel.

1985-WDF-World-Cup-Darts-logo

Maleisië is het enige land dat nog niet eerder had meegedaan aan een WDF World Cup. Zij komen alleen met hun herenteam, Noorwegen daarentegen neemt alleen de dames mee naar Australië.

Dames Koppeltoernooi
In de dames koppel winnen Linda Batten & Sharon Kemp in de halve finale van het Nieuw-Zeelandse duo Lottie Chalcroft & Bubs Sylva met 4-2. In de andere halve finale wint een ander Brits duo, Connie McDonald & Lynn McKay uit Schotland met dezelfde cijfers van Pauline Munday & Julie Thomas uit Australië.

In de finale komen de Engelse dames traag uit de startblokken. Linda Batten & Sharon Kemp komen op een 2-0 achterstand, maar weten deze om te buigen. Het Schotse duo Connie McDonald & Lynn McKay verliest vier van de laatste vijf legs en zo schrijft Engeland voor de tweede opeenvolgende keer het dames koppel op hun naam.

Dames Singlestoernooi
In de kwartfinales van de dames singles zitten nog beide Engelse dames en beide dames uit Wales. De Engelse Linda Batten toont dat haar eerste plaats op de wereldranglijst geen toeval is. Ze verslaat de titelverdedigster Sandy Reitan al bij de laatste 16 en in de kwartfinale is ze veel te sterk voor Jaime Koh uit Singapore. Beide wedstrijden worden 4-0. Haar Engelse teamgenoot Sharon Kemp legt het bij de laatste acht af tegen Linda Rogers uit Wales. Ook Wales blijft met één speelster over in de halve finale. Sandra Lee verliest namelijk van Connie McDonald uit Schotland. De laatste vier wordt compleet gemaakt door Lottie Chalcroft uit Nieuw-Zeeland die de Japanse Yoko Koyama de baas is.

In de halve finales wint Duffy vervolgens van McDonald en verslaat Chalcroft in een zevende en beslissende leg Linda Rogers. In de finale komt er ook weer een zevende en beslissende leg aan te pas. Linda Duffy verslaat daarin Lottie Chalcroft uit Nieuw-Zeeland en pakt zo haar tweede en meteen haar derde (overall) goud op deze WDF World Cup.

Dames Overall klassement
De overall winst gaat voor de tweede keer op rij naar de favoriete Engelse dames. Linda Batten & Sharon Kemp verzamelen 103 punten. Het zilver gaat naar Connie McDonald & Lynn MacKay uit Schotland met 46 punten, nipt voor Lottie Chalcroft & Tauranai Sylva uit Nieuw-Zeeland met 43 punten. Wales wordt mooi vierde met 30 punten en Australië maakt de top vijf compleet.

Eindklassement
1 - 103 punten Engeland
2 - 46 punten Schotland
3 - 43 punten Nieuw-Zeeland
4 - 30 punten Wales
5 - 21 punten Australië
6 - 15 punten Noorwegen/ Singapore
8 - 14 punten Finland
9 - 13 punten Canada/ Japan
11 - 10 punten Zweden/ West-Duitsland
13 - 9 punten USA
14 - 8 punten Hong Kong/ Filipijnen
16 - 6 punten Frankrijk/ Noord-Ierland