1990 WDF Europe Cup VII - Dames

Gepubliceerd op 22/05/2020

Algemeen
Van 8 tot en met 10 november werd de zevende editie van de WDF Europe Cup gehouden in het Corradino Sports Pavilion in Malta. Zeventien landen namen deel wat een nieuw record was. De grote vraag was natuurlijk wie de favoriete Engelse teams van de WDF Europe Cup titels kon houden. Griekenland doet voor de eerste keer ook mee aan een WDF Europe Cup.

1990-WDF-Europe-Cup-Darts-logo
1990-WDF-Europe-Cup-Darts-LO-England-001

Dames Koppeltoernooi
In het koppeltoernooi veroverde een Engels dames duo voor de derde maal de titel. Sharon Colclough & Sue Edwards verslaan in de halve finale Rhian Speed & Sandra Greatbatch uit Wales. In de andere halve finale wint het Belgische koppel Vicky Pruim & Rita Lagace van de Duitse tandem Heike Ernst & Andrea Knopp.

In de finale is het Belgische koppel Vicky Pruim & Rita Lagace kansloos tegen Sharon Colclough & Sue Edwards. Het wordt 4-0 voor Engeland.

Dames Singlestoernooi
In het singles toernooi kwam er net als in het koppeltoernooi een Engeland versus België finale. Sue Edwards, de titelverdedigster won in de kwartfinale van de Duitse Andrea Knopp en in de halve finale van de Finse Paivi Jussila. Haar tegenstandster in de finale, Vicky Pruim, had al vroegtijdig Sharon Colclough uitgeschakeld en won vervolgens ook nog van Cinzia Borgia uit Italië in de kwartfinale en Sandra Greatbatch uit Wales in de halve finale.

Sue Edwards zou de eerste dame worden die de WDF Europe Cup singles titel met succes verdedigt. In de finale wint ze gemakkelijk met 4-0 van de Belgische Vicky Pruim. Nog nooit eerder pakte België bij de dames op een WDF Europe Cup een zilveren medaille.

Dames Overall klassement
Het overall klassement wordt voor de vierde opeenvolgende maal gewonnen door Engeland. Sharon Colclough & Sue Edwards verzamelen 98 punten. Sue Edwards wordt na Linda Batten in 1984 en Jayne Kempster in 1986 de derde Engelse dame die alle drie gouden medailles in één jaar voor zich opeist. Het zilver gaat naar België met 54 punten, Vicky Pruim pakt daarmee drie zilveren medailles dit jaar. Wales wordt derde met 35 punten en krijgt het brons, gevolgd door Finland en Duitsland met beide 25 punten.

Eindklassement
1 - 98 punten Engeland
2 - 54 punten België
3 - 35 punten Wales
4 - 25 punten Finland/ Duitsland
6 - 18 punten Italië/ Noorwegen
8 - 15 punten Griekenland
9 - 14 punten Denemarken
10 - 10 punten Frankrijk/ Noord-Ierland/ Zweden
13 - 9 punten Republiek Ierland
14 - 8 punten Malta/ Nederland/ Schotland/ Zwitserland