WDF World Cup Jeugd 1999

Gepubliceerd op 29/06/2020

In 1999 wordt voor de eerste keer in de geschiedenis een WDF Cup gehouden in Afrika. Durban is de gastheer voor de twaalfde WDF World Cup. Er doen 32 landen mee aan het toernooi, waarvan 30 ook dames hebben meegenomen. Voor de eerste keer is er in 1999 ook een WDF World Cup voor de jeugd. Negen teams nemen een jongen en een meisje mee naar Zuid-Afrika. Van 6 tot en met 9 oktober wordt in het Durban Exhibition Centre gestreden om de drie grote Cups.

1999-WDF-World-Cup-Darts-logo

Botswana, Namibië, en de Seychellen zijn er voor de eerste keer bij op een WDF World Cup, die meer globaal is dan ooit ervoor.

Australië, België, Canada, Duitsland, Finland, Hongarije, Namibië, Zuid-Afrika en Zweden zijn de negen landen die aan de eerste WDF World Cup voor de jeugd meedoen. Er zijn vier gouden medailles te verdelen tussen de jongens en de meisjes. Er is een mixed-koppel toernooi, er zijn singles voor beide categorieën en er is een overall WDF World Cup medaille.

Singles
Bij de jongens is het Kim Viljanen die het goud wint. Hij verslaat de Duitser Sascha Steinbusch in de finale. Het brons gaat naar Beau Anderson uit Australië en de Belg Kim Huybrechts. Bij de meisjes is het Harrena Williamson uit Australië die het goud pakt, Duitsland moet wederom genoegen nemen met zilver met Franka Funk. België pakt haar tweede brons met Jessica Torbeyns en ook Zuid-Afrika pakt brons met Belinda Bester.

Koppels
De beslissing voor de overall medaille valt in het koppel toernooi. Beau Anderson & Harrena Williamson uit Australië zijn daarin uiteindelijk het beste. Zij verslaan Kim Viljanen & Jenni Janeskallio uit Finland in de finale. Brons is er in het koppeltoernooi voor Dialekti Johansson & Jari Ylikauppila uit Zweden en Kim Huybrechts & Jessica Torbeyns uit België.

Overall World Cup Jeugd
Als alle punten zijn geteld is Australië met Beau Anderson & Harrena Williamson het eerste land dat de overall WDF World Cup Jeugd mee naar huis mag nemen. In totaal haalt dit team 67 punten. Finland met Kim Viljanen & Jenni Janeskallio pakt het zilver met 47 punten. Het brons is voor Kim Huybrechts & Jessica Torbeyns uit België met 39 punten.

Eindklassement
1 - 67 punten Australië
2 - 47 punten Finland
3 - 39 punten België
4 - 37 punten Duitsland
5 - 14 punten Zweden
6 - 13 punten Zuid-Afrika
7 - 3 punten Canada/ Hongarije/ Namibië