WDF World Cup Jeugd 2001

Gepubliceerd op 06/07/2020

Na Europa, Noord-Amerika, Australië en Afrika verovert de WDF World Cup in 2001 ook voor de eerste keer Azië. Kuala Lumpur in Maleisië is het decor voor de dertiende editie van dit toernooi. Er wordt gespeeld van 26 tot en met 29 september.

2001-WDF-World-Cup-Darts-logo

Met 27 deelnemende landen bij de vrouwen, 26 bij de heren en zeven bij de jeugd is het toernooi iets minder bezocht dan de voorgaande edities, maar het toernooi wordt toch een doorslaand succes. Thailand maakt zijn debuut in 2001 op een WDF World Cup.

Singles
Naast gastland Maleisië maken ook Engeland en Denemarken hun debuut bij de jeugd. Stephen Bunting uit Engeland pakt het goud bij de jongens singles door de Zweed Markus Korhonen in de finale te verslaan. Yoshan-Roxy Iyer uit Zuid-Afrika en Brian Svendsen uit Denemarken pakken het brons. Het meisjestoernooi wordt voor de tweede keer op rij gewonnen door Australië. Venus Johnson verslaat Melody Unger uit Zuid-Afrika in de finale. Het brons is hier voor Laura Power uit Engeland en Nicole Osthues uit Duitsland.

Koppels
In het koppeltoernooi zijn het dezelfde landen als bij de singles die boven komen drijven. Zweden verslaat Australië in de halve finale en Duitsland wint van Engeland in de andere halve finale. De finale wordt gewonnen door Markus Korhonen & Johanna Ehn uit Zweden die in de finale Michael Karkosa & Nicole Osthues uit Duitsland met 3-0 verslaan.

Overall World Cup Jeugd
In de overall ranglijst is de zege van de Zweedse tandem Markus Korhonen & Johanna Ehn precies genoeg om ook daar het goud te claimen. Ze eindigen met 48 punten één punt boven Stephen Bunting & Laura Power uit Engeland. Het brons is hier voor Venus Johnson & Alan O'Brien uit Australië met 38 punten dat op zijn beurt één punt meer verzamelt dan Duitsland.

Eindklassement
1 - 48 punten Zweden
2 - 47 punten Engeland
3 - 38 punten Australië
4 - 37 punten Duitsland
5 - 31 punten Zuid-Afrika
6 - 12 punten Denemarken
7 - 0 punten Maleisië