WDF World Cup Jeugd 2007

Gepubliceerd op 27/07/2020

Het was zestien jaar geleden dat de WDF World Cup in Nederland werd gehouden in 1991. Toen was Zandvoort de plek, dit keer is voor Rosmalen als speelstad gekozen. Het dartslandschap in Nederland is in de achterliggende jaren echter wel volledig veranderd na een vijftal wereldtitels van Raymond van Barneveld. Helaas voor de Nederlandse fans was Barney een jaar eerder overgestapt naar de PDC en dus niet als speler aanwezig bij deze cup. Wel is er veel media-aandacht en worden de halve finales en finales live uitgezonden op TV.

2007-WDF-World-Cup-Darts-logo

Een recordaantal van 41 herenteams, 38 damesteams en 15 jeugdteams vinden hun weg naar Nederland waar van 11 tot en met 14 oktober wordt gespeeld in het Autotron. IJsland, Iran, Trinidad & Tobago en Turkije maken hun debuut op een WDF World Cup. Het wordt een succesvolle editie voor het organiserende land, met ook genoeg drama aan het einde.

In het jeugdtoernooi zou het organiserende land hun twee jaar geleden gewonnen overall titel met succes verdedigen. Vier debuterende landen bij de jeugd. Brazilië, Tsjechië, Iran en Letland zijn er voor de eerste keer bij.

Singles
Zeer verrassend gaat de singles titel bij de jongens naar de Hongaar Tibor Taks. Hij verslaat eerste de Engelsman Ricky Evans in de halve finale en vervolgens de Nederlander Maarten Pape in de finale. Paddy Meaney pakt voor Ierland het tweede brons. Bij de meisjes wint Linda Oden voor de eerste keer een individuele gouden medaille voor Zweden. Zij verslaat de Engelse Harriet Wolton in de finale. Thea Kaaijk uit Nederland en Lorraine Hyde uit Schotland pakken het brons.

Koppels
In de mixed-koppels is het Nederland dat de winst pakt. Maarten Pape & Thea Kaaijk zijn in de finale te sterk voor Mitchell Clegg & Brie Peters uit Australië. Brons is hier voor Teemu Harju & Aliisa Koskivirta uit Finland en voor Ricky Evans & Harriet Wolton uit Engeland.

Overall World Cup Jeugd
Ook dit jaar is het winnende mixed-koppel Maarten Pape & Thea Kaaijk het koppel dat de overall zege pakt. Nederland pakt in totaal 67 punten en eindigt voor Ricky Evans & Harriet Wolton uit Engeland met 48 punten. Het brons is voor Mitchell Clegg & Brie Peters uit Australië met 46 punten.

Eindklassement
1 - 67 punten Nederland
2 - 48 punten Engeland
3 - 46 punten Australië
4 - 43 punten Zweden
5 - 34 punten Hongarije
6 - 32 punten Duitsland
7 - 28 punten Finland
8 - 27 punten Republiek Ierland
9 - 24 punten Zuid-Afrika
10 - 21 punten Schotland
11 - 12 punten België
12 - 10 punten Brazilië
13 - 4 punten Letland
14 - 1 punt Tsjechië
15 - 0 punten Iran