WDF World Cup Jeugd 2015

Gepubliceerd op 31/08/2020

Na het organiseren van twee WDF Europe Cups is Turkije klaar voor het grote werk; een WDF World Cup. De organisatie van de twintigste WDF World Cup verloopt fantastisch en nagenoeg iedereen is tevreden over het all-inclusive principe van de speellocatie. In het herentoernooi strijden 36 landen om de Cup, 29 landen nemen een damesteam mee en een recordaantal van 16 jeugdteams vindt zijn weg naar de Turkse badplaats Kemer. Van 26 tot en met 31 oktober wordt gespeeld in het Limra Hotel & Resort.

2015-aWDF-World-Cup-Darts-logo
2015-WDF-World-Cup-Darts-BS-Maikel-Verberk-001
2015-WDF-World-Cup-Darts-GS-Tayla-Carolissen

Nick Rolls komt het team van de officials vanaf 2015 versterken. Samen met Richard Ashdown en Jacques Nieuwlaat overzien zij de wedstrijden en het podiumprogramma. Bulgarije is er voor het eerst sinds 1995 bij en Servië is de laatste nieuwkomer op het WDF World Cup toneel.

Voor de eerste keer in de geschiedenis veranderd ook de opzet van de jeugd WDF World Cup. Met ingang van 2015 bestaat een jeugdteam uit twee meisjes en twee jongens. Er worden naast de drie bestaande onderdelen jongens singles, meisjes singles en mixed-koppels twee nieuwe toegevoegd. Koppels voor jongens en koppels voor meisjes.

Jongens Singles
De singles bij de jongens wordt gewonnen door Michael Verberk, die de Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez in de finale verslaat. Het goud voor Maikel Verberk is het vierde in de singles bij de jongens voor Nederland.

Meisjes Singles
Bij de meisjes is het de Zuid-Afrikaanse Tayla Carolissen die de winst pakt door de Duitse Christina Schuler in de finale te verslaan. Tayla Carolissen schrijft geschiedenis door de eerste gouden plak ooit voor Zuid-Afrika te pakken op een WDF World Cup. Zeker in de singles bij de meisjes is Zuid-Afrika al vaak dichtbij geweest met vier keer zilver en twee keer brons.

Jongens Koppels
Ook bij de koppels voor de jongens wint Maikel Verberk de titel, samen met Justin van Tergouw vormen de Nederlanders een onoverwinnelijk duo. Ze verliezen tot de finale slechts twee legs. In de finale wint het Duitse koppel Kevin Tropmann en Nico Schlund er ook twee, maar de zege is ruim voor Nederland met 6-2.

Meisjes Koppels
Het koppeltoernooi bij de meisjes wordt een prooi voor het Duitse team van Christina Schuler en Nina Puls. Ze verslaan in de finale Kyana Frauenfelder & Layla Brussel uit Nederland met 6-4. Het is voor Duitsland hun eerste gouden jeugd medaille ooit.

Mixed Koppels
Maikel Verberk voltooid de clean sweep door ook de mixed-koppels te winnen aan de zijde van Kyana Frauenfelder. Chris Gower & Danielle Ashton uit Engeland komen ruim te kort in de finale die met 6-1 gewonnen wordt door Nederland. Nederland wint voor de derde keer de mixed-koppels.

Overall World Cup Jeugd
Ook het overall klassement wordt een prooi voor het Oranjeteam. Maikel Verberk, Justin van Tergouw, Kyana Frauenfelder en Layla Brussel verzamelen 216 punten. Kevin Tropmann, Nico Schlund, Christina Schuler en Nina Puls pakken namens Duitsland zilver met 175 punten. Het brons gaat naar Engeland, Chris Gower, Daniel Perry, Chelsea Williamson en Danielle Ashton eindigen op 118 punten. Het is de derde keer dat Nederland de WDF World Cup bij de jeugd weet te winnen. Duitsland evenaart zijn beste prestatie uit 2011. Oostenrijk pakt bij zij debuut twee bronzen medailles wat toch een mooi oogst mag heten.

Eindklassement
1 - 216 punten Nederland
2 - 175 punten Duitsland
3 - 118 punten Engeland
4 - 91 punten Zuid-Afrika
5 - 86 punten Hongarije/ Australië
7 - 84 punten Schotland
8 - 78 punten Oostenrijk
9 - 72 punten Rusland
10 - 62 punten Tsjechië
11 - 61 punten Denemarken
12 - 55 punten België
13 - 49 punten Zweden
14 - 45 punten Iran
15 - 36 punten Republiek Ierland
16 - 15 punten Turkije