WDF Europe Cup Ladies Singles 1982

Op de derde Europa Cup darts zien we voor het eerst de dames aantreden op het Internationale darts podium. Zij krijgen hun eigen competitie. Elk land werd vertegenwoordigd door twee vrouwelijke speelsters en er werd gespeeld in singels en pairs waar aan ieder onderdeel punten werden toegekend en waarvan zo een eindklassement werd opgemaakt. Twaalf landen namen deel aan de eerste Europa Cup darts bij de vrouwen.

In de Singles was het Wales dat de toon aanvoerde. Beide dames haalden de finale. De nummer één van de Womens International Rankings, de Engelse Maureen Flowers verloor in de kwartfinale van de nummer twee, Sandra Gibb met 3-0. In de halve finale won Sandra met dezelfde cijfers van de Noord Ierse Kate Lynch. In de andere halve finale won Ann Marie Davies van Linda Batten met 3-2.

In de finale versloeg Sandra van haar teamgenoot Ann-Marie met 3-1 met voor Sandra een gemiddelde van 21,7 en Ann Marie 20,3 wat toch wel aardig was voor die tijd.

Locatie: Engeland Cliffs Pavilion, Westcliffe on Sea, Southend Van: Friday 15 October 1982 Tot: Saturday 16 October 1982

Kampioen

Sandra Gibb-Lee
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Ladies Singles - 1982