WDF Europe Cup Ladies Singles 1984

Op 26 en 27 oktober organiseerde de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de WDF de Europa Cup IV dames en heren in het sportcentrum Ockenburg, Den Haag. Voor het eerst in de geschiedenis werd een dartsgebeuren van dit allure in Nederland georganiseerd. Topspeelsters uit twaalf landen van Europa waren aanwezig. Bij de vrouwen waren het de Engelse dames die alle hoofdprijzen in de wacht sleepten.

In de singles verloor titelverdedigster Sandra Gibb (Wales)in de eerste ronde met 3-2 van de Zweedse Carina Sahlberg . Ook de andere topspeelster uit Wales Ann Marie Davies verloor in dezelfde ronde met 3-2 van de Belgische Catherine Neirinck.

Beide Engelse dames, Linda Batten en Sharon Kemp bereikten de halve finales. Linda won van Cathie Gibson uit Schotland met 3-2 en Sharon versloeg de Belgische Catherine Neirinck met 3-0.

De finale werd aldus een Engelse onderonsje zonder echt heel sterk darten. Met legs van 26, 26, 27 en 26 darts liet Linda Batten zich met 3-1 tot koningin van dit onderdeel kronen.

Locatie: Nederland Ockenburgh, The Hague Van: Friday 26 October 1984 Tot: Saturday 27 October 1984

Kampioen

Linda Batten
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Ladies Singles - 1984