WDF Europe Cup Ladies Singles 1988

Van 6 tot 8 oktober 1988 was de British Darts Organisation de gastheer voor Europa Cup VI die plaatsvond in de Engelse havenstad Great Yarmouth, Norfolk. Aanvankelijk zou dit evenement plaatsvinden in het West-Duitse Heidelberg maar het terugtrekken van de hoofdsponsor op het laatste moment was er oorzaak van dat in ijltempo een noodoplossing diende gezocht te worden door de World Darts Federation, onder wiens auspiciën dit toernooi in feite plaats vindt. Denemarken stelde zich alsnog kandidaat maar de BDO mocht de organisatie uiteindelijk in handen nemen. Zodoende werd de Europa Cup VI gespeeld in het Seashore Holiday Centre in Great Yarmouth met vijftien landen op de startlijst. Voor de dames is het de derde editie van Europe Cup.

Bij de dames singles wel een geheel Engelse finale. Hoewel in Engeland nogal wat kritiek was geweest op het feit dat Sue Edwards door het selectiecomité was verkozen boven de nummer één van de wereldranglijst Sharon Colclough, kregen deze heren toch hun gelijk.

De beide dames Sue Edwards en Jayne Kempster bereikten immers de finale en meteen was zeker dat de Europa Cup van 1988 bij de dames in het organiserend land zou blijven. Hoewel Kempster, de titelverdedigster, verre van slecht gooide beperkten haar wapenfeiten zich tot het winnen van de eerste leg. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan tegen een duidelijk door de kritiek gemotiveerde Sue Edwards. Ze won met duidelijke 4-1 cijfers. Cathie McCullogh (Schotland) en Ann Thomas (Wales) waren de verliezende halve finalisten.

Locatie: Engeland Seashore Holiday Centre, Great Yarmouth, Norfolk Van: Thursday 06 October 1988 Tot: Saturday 08 October 1988

Kampioen

Sue Edwards
Fotograaf: MasterCaller.com
1988 WDF Europe Cup