WDF Europe Cup Ladies Singles 1990

Van 8 tot en met 10 november werd de zevende editie van de WDF Europe Cup gehouden in het Corradino Sports Pavilion in Malta. Zeventien landen namen deel wat een nieuw record was. De grote vraag was natuurlijk wie de favoriete Engelse teams van de WDF Europe Cup titels kon houden. Griekenland doet voor de eerste keer ook mee aan een WDF Europe Cup. 

In het singles toernooi kwam er net als in het koppeltoernooi een Engeland versus België finale. Sue Edwards, de titelverdedigster won in de kwartfinale van de Duitse Andrea Knopp en in de halve finale van de Finse Paivi Jussila. Haar tegenstandster in de finale, Vicky Pruim, had al vroegtijdig Sharon Colclough uitgeschakeld en won vervolgens ook nog van Cinzia Borgia uit Italië in de kwartfinale en Sandra Greatbatch uit Wales in de halve finale.

Sue Edwards zou de eerste dame worden die de WDF Europe Cup singles titel met succes verdedigt. In de finale wint ze gemakkelijk met 4-0 van de Belgische Vicky Pruim. Nog nooit eerder pakte België bij de dames op een WDF Europe Cup een zilveren medaille.

Locatie: Malta Corradino Sports Pavilion, Paola Van: donderdag 08 november 1990 Tot: zaterdag 10 november 1990

Kampioen

Sue Edwards
Fotograaf: MasterCaller.com
1990 WDF Europe Cup