WDF Europe Cup Ladies Singles 1992

Van 22 tot 25 oktober werd Europa Cup VIII gehouden in het Finse Kerava. Vijftien landen namen deel bij de dames. Normaal had deze Europa cup moeten worden gespeeld in het Spaanse Granada, maar de Spaanse Darts Federatie liet verstek gaan en de Finse Darts Organisatie sprong in de bres om het toernooi toch door te kunnen laten doorgaan. De vraag bij dames was of het Engelse dames duo bestaande uit Sue Edwards en Sharon Colclough hun land voor de vijfde opeenvolgende maal de overall titel kon brengen.

In de dames singles verloren beide Engelse dames in een vroeg stadium van hun grootste rivalen, de dames uit Wales, die zich beide wisten te plaatsen voor de halve finales. Ook verassend was dat beide Duitse dames (Heike Ernst en Astrid Kamm) zich plaatsen voor de halve finales.

Sandra Greatbatch won vrij makkelijk haar wedstrijd met 4-0 van Astrid Kamm. Heike Ernst won na een spannende partij van Rhian Speed met 4-3. De finale was waarschijnlijk de gemakkelijkste wedstrijd van het toernooi voor Heike Ernst. Sandra Greatbatch kwam steeds als eerst op de dubbel doch kon niet uitgooien terwijl Ernst daarvan profiteerde en won met 4-1.

Heike Ernst werd daarmee de eerste niet-Engelse dame die de Europa Cup singles won.

Locatie: Finland Planet Funfun, Kerava Van: Wednesday 21 October 1992 Tot: Saturday 24 October 1992

Kampioen

Heike Jenkins
Fotograaf: MasterCaller.com
1992 WDF Europe Cup