WDF Europe Cup Ladies Singles 1992

Van 22 tot 25 oktober werd de achtste editie van de WDF Europe Cup gehouden in het Finse Kerava. Na Turku in 1986 is dit de tweede keer dat Finland gastheer is. Vijftien landen nemen deel. In eerste instantie zou deze WDF Europe Cup worden gespeeld in het Spaanse Granada, maar de Spaanse Darts Federatie moest helaas verstek laten gaan. De Finse Darts Organisatie sprong in de bres om het toernooi toch door te kunnen laten doorgaan. De vraag was wederom wie het favoriete Engelse team kon verslaan, deze keer moesten de Engelsen het voor het eerst doen zonder Eric Bristow. 

In de dames singles verliezen beide Engelse dames in een vroeg stadium van, op papier hun grootste rivalen, de dames uit Wales. Sandra Greatbatch verslaat niet alleen Sharon Colclough, maar wint een ronde eerder ook van Francis Hoenselaar. Rhian Speed op haar beurt wint niet alleen van titelverdedigster Sue Edwards, maar ook zij schakelt een Nederlandse uit; Kitty van Vliet. 

In de halve finales spelen beide dames uit Wales tegen de beide Duitse dames. Sandra Greatbatch wint vrij makkelijk haar wedstrijd met 4-0 van Astrid Kamm. Heike Ernst wint na een spannende partij van Rhian Speed met 4-3. 

De finale was waarschijnlijk de gemakkelijkste wedstrijd van het toernooi voor Heike Ernst. Sandra Greatbatch kwam steeds als eerst op de dubbel doch kon niet uitgooien. Terwijl Ernst de scores moeilijk raakte, maar wel de dubbel raakte en de dubbels winnen nu eenmaal wedstrijden, zo ook voor Heike Ernst die wint met 4-1. 

Heike Ernst is daarmee de eerste niet-Britse dame die de WDF Europe Cup singles wint. Het is meteen ook het eerste goud ooit voor Duitsland in een WDF Europe Cup. 

Locatie: Finland Planet Funfun, Kerava Van: woensdag 21 oktober 1992 Tot: zaterdag 24 oktober 1992

Kampioen

Heike Jenkins
Fotograaf: MasterCaller.com
1992 WDF Europe Cup