WDF Europe Cup Ladies Singles 1994

De negende editie van de WDF Europe Cup werd gespeeld in de Zweedse hoofdstad Stockholm van 13 tot en met 15 oktober. Voor het eerst werd de grens van twintig ingeschreven landen bereikt bij de mannen. Rusland, Letland en de Tsjechische Republiek waren de nieuwkomers. Bij de dames waren er 18 landen present, alleen België en Cyprus namen geen dames mee naar Zweden. Het is tevens de eerste WDF Europe Cup na de afsplitsing van veel van de topspelers die hun eigen bond beginnen, die later de PDC zal worden. Met name de Britse teams zouden hier op papier veel last van moeten hebben.

In het singles toernooi bij de dames geraakten zowel titelverdedigster Heike Ernst uit Duitsland als de runner-up van twee jaar geleden, Sandra Greatbatch uit Wales in de halve finale. Daarin moesten beiden echter wel het onderspit delven. Heike Ernst verliest met 4-3 van Deta Hedman uit Engeland die dit jaar haar debuut maakt op dit toneel. Sandra Greatbatch verliest met dezelfde cijfers van de Nederlandse Francis Hoenselaar. 

Zo kregen we voor het eerst een Nederlandse in de finale van de WDF Europa Cup singles. In de finale komt Hoenselaar echter net te kort tegen Deta Hedman die met 4-2 wint. Hedman is daarmee de vijfde dame die namens Engeland de titel weet te pakken.

Locatie: Zweden Solnahallen, Stockholm Van: donderdag 13 oktober 1994 Tot: zaterdag 15 oktober 1994

Kampioen

Deta Hedman
Fotograaf: MasterCaller.com
1994 WDF Europe Cup