WDF Europe Cup Ladies Singles 2006

Ennis in Ierland is het prachtige decor voor de vijftiende editie van de WDF Europe Cup darts. Van 21 tot en met 23 september werd gespeeld in het Lynch West County Hotel. Het is de tweede keer dat Ierland de WDF Europe Cup organiseert. In 1996 werd al in Bundoran gespeeld. Negentien landen sturen hun beste heren en dames naar Ierland om de strijd aan te gaan. Het zou een historische editie worden bij de heren want het Engelse kwartet valt voor de eerste keer in de geschiedenis van het podium in het overall klassement. Turkije is er voor de eerste keer bij in 2006.

Voor de eerste keer sinds 1988 staan twee dames uit hetzelfde land tegenover elkaar in de finale van de WDF Europe Cup singles. Ook toen waren het de beide dames uit Engeland. Nu in 2006 zijn het Clare Bywaters en Trina Gulliver.

Bywaters, die de singles al eerder in 2002 won, verslaat onderweg naar de finale Zuzana Stepanova uit Tsjechië, Sabrina Spörle uit Duitsland, Denise Cassidy uit Noord-Ierland in de kwartfinale en de Schotse Anne Kirk in de halve finale.

Gulliver, die de singles al eerder in 2000 won, wint op haar beurt van een moeilijk rijtje met grote namen. Eerst de Russin Anastasia Dobromyslova, vervolgens Maud Jansson uit Zweden, in de kwarfinale de titelverdedigster uit Nederland; Francis Hoenselaar en in de halve finale Julie Gore uit Wales.

In de finale wint The Golden Girl, Trina Gulliver met 4-2 van haar landgenote Clare Bywaters. Gulliver wordt met deze prestatie pas de tweede dame in de geschiedenis, na Sue Edwards die het singles toernooi twee keer weet te winnen.

Locatie: Ierland Lynch West County Hotel , Ennis Van: donderdag 21 september 2006 Tot: zaterdag 23 september 2006

Kampioen

Trina Gulliver-MBE
Fotograaf: MasterCaller.com
2006 WDF Europe Cup