WDF Europe Cup Ladies Singles 2016

Van 20 tot en met 24 september werd de twintigste editie van de WDF Europa Cup gehouden in het Nederlandse Egmond aan Zee. Bij de heren komen 32 verschillende landen aan de oche wat een record is voor de Europe Cup. Zes landen laten de dames thuis, maar met 26 landen is deze editie toch zeer sterk bezet. In het hotel Zuiderduin dat al jaren het decor is voor de Zuiderduin/Finder Masters wordt een fantastisch toernooi neergezet wat vlekkeloos verloopt.

Sharon Prins kroont zich in 2016 tot de nieuwe singles kampioene. Zij wordt daarmee de tweede Nederlandse die deze titel pakt nadat Francis Hoenselaar dit drie keer eerder heeft gedaan. Prins heeft het zeker niet gemakkelijk onderweg naar de titel, naast overwinningen op Anne Wilkomm uit Duitsland, Maud Jansson uit Zweden, Djurdjina Miscevic uit Servië en Kate Smith uit Schotland verslaat ze niet minder dan drie Engelse dames.

In haar tweede wedstrijd wint ze van de nummer één van de wereld Deta Hedman, in de halve finale is ze te sterk voor tienvoudig wereldkampioene Trina Gulliver en in de finale wint ze ook nog van Fallon Sherrock, die een ronde eerder haar landgenote Lorraine Winstanley had verslagen.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Nederland Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee Van: Tuesday 20 September 2016 Tot: Saturday 24 September 2016

Kampioen

Sharon Prins
Fotograaf: Nederlandse Darts Bond
2016 WDF Europe Cup