WDF Europe Cup Youth Girls Singles

Op initiatief van Denemarken wordt in 1990 voor de eerste keer de Europa Cup voor de jeugd georganiseerd. Het toernooi wordt de eerste 5 edities ook in Denemarken afgewerkt, waarna het per jaar verandert van land. Nederland is vooral bij de jongens vanaf het begin toonaangevend. De eerste editie wordt bij de jongens gewonnen door Peter van Tilborg en na hem winnen 10 jongens nog in totaal 12 titels.

Het duurt wel even voordat de eerste junioren zich melden bij de seniorentop. Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Stephen Bunting zijn van alle kampioenen een vaste waarde bij de heren gebleken. Steve Douglas, Joey ten Berge en Jonny Nijs hebben wel al incidenteel op een groot televisietoernooi gestaan, maar toch niet echt aansprekende resultaten geboekt.

Bij de meisjes wonnen zowel Caroline Lee (ENG 1995-1997) en Ann-Louise Anderson (1990-1992) de singletitel drie keer. Lee won in dezelfde jaren ook nog eens alle keren het koppeltoernooi. Toch hoor je van deze meisjes bij de dames weinig meer. De meest in het oog springende kampioenen zijn ongetwijfeld Mieke de Boer en Anastasia Dobromyslova, zij hebben de overstap naar de dames wel goed weten te maken.

Aankomend toernooi (2023)

Toernooi begint over

Regerend kampioen

Tamara Kovács
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Youth Girls Singles - 2019