WDF World Cup Ladies Singles 1985

De nieuwe voorzitter van de World Darts Federation, Australiër Peter McMenamin, mocht van 17 tot 19 oktober 1985 topdarters uit 17 landen ontvangen in zijn land. Er wordt gespeeld in Brisbane, Queensland in het Crest Hotel. 

Maleisië is het enige land dat nog niet eerder had meegedaan aan een WDF World Cup. Zij komen alleen met hun herenteam, Noorwegen daarentegen neemt alleen de dames mee naar Australië.  

In de kwartfinales van de dames singles zitten nog beide Engelse dames en beide dames uit Wales. De Engelse Linda Batten toont dat haar eerste plaats op de wereldranglijst geen toeval is. Ze verslaat de titelverdedigster Sandy Reitan al bij de laatste 16 en in de kwartfinale is ze veel te sterk voor Jaime Koh uit Singapore. Beide wedstrijden worden 4-0. Haar Engelse teamgenoot Sharon Kemp legt het bij de laatste acht af tegen Linda Rogers uit Wales. Ook Wales blijft met één speelster over in de halve finale. Sandra Lee verliest namelijk van Connie McDonald uit Schotland. De laatste vier wordt compleet gemaakt door Lottie Chalcroft uit Nieuw-Zeeland die de Japanse Yoko Koyama de baas is.

In de halve finales wint Duffy vervolgens van McDonald en verslaat Chalcroft in een zevende en beslissende leg Linda Rogers. In de finale komt er ook weer een zevende en beslissende leg aan te pas. Linda Duffy verslaat daarin Lottie Chalcroft uit Nieuw-Zeeland en pakt zo haar tweede en meteen haar derde (overall) goud op deze WDF World Cup.

Locatie: Australië Crest Hotel, Brisbane, Queensland Van: donderdag 17 oktober 1985 Tot: zaterdag 19 oktober 1985

Kampioen

Linda Batten
Fotograaf: MasterCaller.com
1985 WDF World Cup