WDF World Cup Ladies Singles 1987

Van 22 tot 24 oktober 1987 werd de zesde WDF World Cup gespeeld in het Vally Sport Complex in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Drieëntwintig landen nemen deel bij de mannen. Het Nieuw-Zeelandse team bracht niet minder dan 200 supporters mee en alvorens de competitie van start ging gaven de “Maori” een voorstelling van hun bekende ‘Haka’ oorlogsdans als opwarmertje. 

Met 23 landen die de reis naar Denemarken maken wordt een nieuw record gevestigd, ook de 21 damesteams is een record. Italië, Spanje en Zwitserland maken hun debuut op een WDF World Cup. 

Voor de derde WDF World Cup bij de dames namen maar liefst 21 landen deel. De grote vraag was of de Engelse dames de Overall titel die ze sinds 1983 bij de 1ste WDF World Cup wonnen in handen konden houden! 

Bij de dames singles verliest de Engelse titelverdedigster Linda Batten, op het moment van spelen zes maanden zwanger, in de eerste ronde van de Belgische Rita Lagace met 4-3. De Belgische gooit de beslissende leg uit vanaf 151. Rita verliest echter op haar beurt in de derde ronde van Valerie Maytum uit Nederland. Deze voormalige Engelse uit Folkstone in Kent spelend voor Nederland bereikt de halve finale. 

Daarin verslaat ze de Canadese Patricia Farrell met 4-3. In de andere halve finale wint de Amerikaanse Kathy Maloney van de Engelse Jayne Kempster met dezelfde cijfers. De in topvorm verkerende Valerie Maytum wint vervolgens de finale door haar goede scores en finishes verdiend met 4-0. Daarmee bezorgt ze Nederland hun eerste WDF World Cup darts titel.

Locatie: Denemarken Valby Hallen, Copenhagen Van: donderdag 22 oktober 1987 Tot: zaterdag 24 oktober 1987

Kampioen

Valerie Maytum
Fotograaf: MasterCaller.com
1987 WDF World Cup