WDF World Cup Ladies Singles 1987

Van 22 tot 24 oktober 1987 werd de zesde World Cup gespeeld in het Vally Sport Complex in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het Nieuw-Zeelandse team bracht niet minder dan 200 supporters mee en alvorens de competitie van start ging gaven de “Maori” een voorstelling van een oorlogsdans als opwarmertje.

Voor de derde World Cup bij de dames in de Deense hoofdstad Kopenhagen namen maar liefst 21 landen deel. De grote vraag was of de Engelse dames de Overall titel die ze sinds 1983 bij de 1ste World Cup wonnen in handen konden houden!

Bij de singles verloor de Engelse titelverdedigster Linda Batten in de eerste ronde van de Belgische Rita Lagace met 4-3, die de beslissende leg uitgooide vanaf 151. Rita verloor echter op haar beurt in de derde ronde van Valerie Maytum uit Nederland. Deze voormalige Engelse uit Folkstone in Kent spelend voor Nederland bereikte de halve finale. Daarin versloeg ze de Canadese Patricia Farrell met 4-3. In de ander halve finale won de Amerikaanse Kathy Maloney van de Engelse Jayne Kempster met dezelfde cijfers. De in topvorm verkerende Valerie Maytum won de finale door haar goede scores en finishes verdiend met 4-0 en bezorgde Nederland zo haar eerste World Cup darts titel.

Locatie: Denemarken Valby Hallen, Copenhagen Van: Thursday 22 October 1987 Tot: Saturday 24 October 1987

Kampioen

Valerie Maytum
Fotograaf: Darts World
1987 WDF World Cup