WDF World Cup Ladies Singles 1991

WDF World Cup VIII wordt van 2 tot en met 5 oktober 1991 gehouden in de Nederlandse badplaats Zandvoort. Niet in een hotel of resort zoals meestal het geval is, maar in het Gran Dorado vakantiepark. Bij de heren kwamen maar liefst 32 landen aan de oche wat een record was. Vijf landen laten hun dames thuis, maar met 27 blijft ook bij de dames de stijgende lijn gehandhaafd. Onder die 32 landen bevonden zich vijf debuterende landen; Rusland, Luxemburg, Griekenland, Oostenrijk en het Afrikaanse Oeganda. 

In de singles bij de dames verloren de Engelse dames ook al vroeg in het toernooi hun wedstrijd zodat al vroeg duidelijk was dat zij hun overall titel niet zouden verlengen. In de eerste halve finale verloor Lene Mikkelsen uit Denemarken tegen de Australische Charmaine Barney met 4-2. In de andere halve finale speelde de Nederlandse favoriete Francis Hoenselaar die in de kwartfinale de Engelse topspeelster Deta Hedman met 4-1 had verslagen. Tot grote verbazing van het Nederlandse thuispubliek verloor ze haar halve finale met 4-2 van de Nieuw-Zeelandse Jill McDonald. 

Tot ieders verassing kregen we dus een finale uit Down Under met Australië en Nieuw-Zeeland in de finale. Beide speelsters waren duidelijk nerveus en onder de indruk om voor de camera’s te spelen. De eerste leg werd gewonnen door Jill McDonald in 24 darts, Charmaine Barney kon de tweede leg nemen in 25 darts maar dan was het Jill McDonald die de wedstrijd naar zich toetrok en met 4-1 de finale won (26, 24 en 27 darts). 

Locatie: Nederland Gran Dorado, Zandvoort Van: donderdag 03 oktober 1991 Tot: zaterdag 05 oktober 1991

Kampioen

Jill MacDonald
Fotograaf: MasterCaller.com
1991 WDF World Cup