WDF World Cup Ladies Singles 1991

World Cup VIII werd van 2-5 oktober 1991 gehouden in de Nederlandse badplaats Zandvoort. Net zoals bij de heren werd er een record aantal deelneemsters genoteerd bij de start van de vijfde World Cup bij de dames met 29 landen.

In de singles bij de dames verloren de Engelse dames ook al vroeg in het toernooi hun wedstrijd zodat al vroeg duidelijk was dat zij hun overall titel niet zouden verlengen. In de eerste halve finale verloor Lene Mikkelsen uit Denemarken tegen de Australische Charmaine Barney met 4-2. In de andere halve finale speelde de Nederlandse favoriete Francis Hoenselaar die in de kwartfinale de Engelse topspeelster Deta Hedman met 4-1 had verslagen. Tot grote verbazing van het Nederlandse thuispubliek verloor ze haar halve finale met 4-2 van de Nieuw-Zeelandse Jill McDonald.

Tot ieders verassing kregen we dus een finale uit Down Under met Australië en Nieuw-Zeeland in de finale. Beide speelsters waren duidelijk nerveus en onder de indruk om voor de camera’s te spelen. De eerste leg werd gewonnen door Jill McDonald in 24 darts, Charmaine Barney kon de tweede leg nemen in 25 darts maar dan was het Jill McDonald die de wedstrijd naar zich toetrok en met 4-1 de finale won (26, 24 en 27 darts).

Locatie: Nederland Gran Dorado, Zandvoort Van: Wednesday 02 October 1991 Tot: Saturday 05 October 1991

Kampioen

Jill MacDonald
1991 WDF World Cup