WDF World Cup Ladies Singles 1997

Na Brisbane in 1985 ging de World Cup darts voor de tweede maal “Down Under” en wel naar Perth in Western Australië. Door de verre verplaatsing naar het zuidelijke halfrond zijn er heel wat minder landen aanwezig dan twee jaar voordien in het Zwitserse Bazel. Net zoals bij de mannen waren er bij de dames 26 landen aanwezig op hun achtste World Cup.

In het singles toernooi lieten de Engelse dames het afweten, net zoals in de koppels. Beide dames, Trina Gulliver en titelverdedigster Mandy Solomons, verloren al in de kwartfinales. Ook de beide dames uit de USA waren niet in topvorm. Zij konden na hun winst in de koppels hier hun slag slaan voor de overall titel, maar ze verloren beide in hun eerste ronde en moesten dus afwachten wat de concurrentie zou doen in de rest van het singles toernooi.

In de kwartfinale hadden nog twee landen uitzicht om de overall titel af te pakken van de USA; Wales en Nieuw-Zeeland. Voor Wales was het Sandra Greatbatch die met 4-3 won van Trina Gulliver. De Nieuw-Zeelandse Jill McDonald verloor van de Noord-Ierse Denise Cassidy met 4-2 en daarmee waren de kansen voor de kiwi’s verkeken. Sandra Greatbatch moest wel het toernooi winnen om de overall titel binnen te halen voor Wales en blijkbaar was die druk toch net iets te groot want verloor ze in de halve finale van de Noord-Ierse Denise Cassidy. In de andere halve finale stond een clash tussen twee landen van het zuidelijke halfrond op het programma. Noeline Gear uit Nieuw-Zeeland won daarin met 4-3 van thuisspeelster Dot McLeod.

De finale werd een anticlimax want Noeline Gear won eenvoudig met 4-0 van Denise Cassidy. Voor Nieuw-Zeeland was dit de tweede World Cup singles titel na 1991 toen Jill McDonald had gewonnen.

Locatie: Australië Burswood Resort, Perth Van: Wednesday 01 October 1997 Tot: Saturday 04 October 1997

Kampioen

Noeline Gear
Fotograaf: MasterCaller.com
1997 WDF World Cup