WDF World Cup Ladies Singles 1999

De World Cup wordt sinds 1977 gehouden onder auspiciën van de World Darts Federation. Het toernooi wordt in 1983 geopend voor dames en in 1999 wordt tenslotte ook de jeugd uitgenodigd. Het toernooi staat te boek als het officiële wereldkampioenschap, maar heeft toch beduidend minder aanzien dan de officieuze WK's van de BDO en PDC. Wat het toernooi wel heel speciaal maakt is het feit dat spelers uit de hele wereld bijeenkomen om voor hun land uit te komen in een zeer ontspannen sfeer.

De singles bij de dames worden vak gewonnen door Engeland, maar toch minder vaak dan de koppels en de overall titel. Acht keer is het goud voor een Engelse dame, met Trina Gulliver MBE als koningin. Zij wint het singles toernooi drie keer, ook nog eens in drie verschillende decennia, daarnaast verliest ze ook nog één keer de finale. Met vier zeges is de USA na Engeland het meest succesvolle land. Buiten Gulliver is nog geen enkele dame er in geslaagd dit toernooi meer dan eens te winnen.

Julie Gore stond tijdens drie opeenvolgende edities in de finale, maar won het toernooi nimmer. Ook de Nederlandse Francis Hoenselaar haalde drie keer de eindstrijd. Zij won één keer, in 2001

Locatie: Zuid-Afrika Durban Exhibition Centre, Durban Van: Wednesday 06 October 1999 Tot: Saturday 09 October 1999

Kampioen

Trina Gulliver-MBE
Fotograaf: BDO
1999 WDF World Cup