WDF World Cup Ladies Singles 2011

Castlebar in Ierland is de prachtige locatie voor de achttiende editie van de WDF World Cup. De wereldberoemde Ierse hartelijkheid voert de boventoon en 38 landen maken er een boeiend schouwspel van. Bij de dames komen 35 teams strijden om de titels en 15 jeugdteams completeren de line-up. Er wordt van 20 tot en met 24 september gespeeld in het Breaffy House Resort in county Mayo. 

Er wordt geschiedenis geschreven in Castlebar want het lukt Engeland als eerste land ooit om alle drie de overall titels te pakken. Daarnaast krijgen Catalonië, Litouwen, Polen en Roemenië hun eerste kennismaking met het onovertroffen WDF World Cup gevoel.

Bij de dames singles is het Trina Gulliver die voor de derde keer de sterkste is. Zij verslaat in de finale Julie Gore uit Wales die hiermee voor de derde keer op rij in de finale van de WDF World Cup singles verliest. 

Onderweg naar de finale verslaat Gulliver een internationaal deelnemersveld. De Zuid-Afrikaanse Felicity Sparks, de Zweedse Maud Jansson, uit Wales Rhian Edwards, in de kwartfinale de Canadese Jenelle Legge en in de halve finale de Finse Kirsi Viinikainen. De Finse pakt met haar prestatie wel de eerste Finse medaille ooit in de dames singles. 

Julie Gore heeft geen gemakkelijke route naar haar derde finale op rij. Ze verslaat Corrine Hammond, Lumi Silvan, Cindy Hayhurst, Olive McIntyre en Deta Hedman. In de finale kan het twee kanten op, Gore mist twee matchdarts om 7-5 te winnen, maar de wedstrijd krijgt een beslissende dertiende leg. Daarin staat Gulliver veel eerder dan haar tegenstandster op een finish, maar het duurt nog best lang alvorens dubbel 1 haar de titel brengt. 

Trina Gulliver is de eerste speelster die deze titel twee keer op haar naam schreef en nu dus drie keer.

Locatie: Ierland Breaffy House Resort, Castlebar Van: woensdag 21 september 2011 Tot: zaterdag 24 september 2011

Kampioen

Trina Gulliver-MBE
Fotograaf: MasterCaller.com
2011 WDF World Cup