WDF World Cup Ladies Teams 2019

De 22ste editie van de WDF World Cup wordt gehouden in Cluj-Napoca te Roemenië. Van 7 tot en met 12 oktober wordt gespeeld in het Grand Hotel Italia. Alle records qua deelnemersaantallen worden gebroken. Bij de heren treden 52 teams aan, bij de dames waren dat er 46 en 19 landen stuurden ook hun jeugd naar Roemenië. 

Het wordt een WDF World Cup zonder incidenten met een strakke organisatie en dat is een ongelooflijke pluim naar het organiserende land dat zelf relatief heel klein is als dartsnatie. Maar liefst zes nieuwe landen die hun debuut maken in Roemenië. Kroatië, Egypte, Estland, Slowakije, Slovenië en Oekraïne zijn er voor het eerste bij.

Met de terugkeer van Engeland in het teamtoernooi schrijven zij ook meteen weer het toernooi op hun naam. In de groepsfase weet geen enkel team meer dan drie legs te winnen van de Engelse dames. In de knock-out fase heeft Engeland het heel moeilijk met de Schotse dames bij de laatste 16. Het wordt 9-6 voor Engeland dat daarna is warmgelopen en eenvoudig wint van Wales (9-2) en Canada (9-1).

In de finale is Australië de tegenstander. Zij winnen van onder andere Rusland (9-6), Zwitserland (9-8) en in de halve finale van Zweden (9-1). In de finale wordt Australië vlot op achterstand gezet en dat gat wordt nimmer meer gedicht. Het wordt 9-4 voor de Engelse dames en daarmee winnen ze voor de tweede keer het team event, alle keren dat ze meededen. 

In de poulefase waren er wel wat verrassingen te noteren. Zo overleeft titelverdediger Nederland de groep niet. Maar ook Finland, Denemarken, Duitsland en Noord-Ierland halen de knock-out fase niet. Brons is er voor Canada en Zweden.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Romania Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca Van: dinsdag 08 oktober 2019 Tot: zaterdag 12 oktober 2019

Kampioen

Engeland
Fotograaf: MasterCaller.com
2019 WDF World Cup
England Engeland
Per jaar:

Lijst van gespeelde finales

Jaar Winnaar Uitslag Runner-Up
2019
England Engeland
9
9 - 4
Australia Australië
4
2017
Netherlands Nederland
9
9 - 6
Sweden Zweden
6
2015
England Engeland
9
9 - 5
Germany Duitsland
5