WDF Europe Cup Men Overall

Sinds 1978 wordt in Europa gestreden om de WDF Europe Cup. Traditiegetrouw zijn de Engelsen toonaangevend geweest in de geschiedenis van het darts en dus ook in de erelijsten van dit evenement. 

Onlangs werd de 21e editie gehouden in Boedapest te Hongarije in 2018. In 2020 kan er niet gespeeld worden vanwege het Corona virus. Daarom zal de volgende WDF Europe in 2022 worden gespeeld in Spanje.

In de individuele onderdelen zijn de Engelse spelers, zeker in de beginjaren, al bijna niet te verslaan, maar als het op het overall klassement aankomt zijn ze zo mogelijk nog dominanter. De optelsom van het teamevent, de singles en de koppels wordt de eerste tien edities steeds door hen gewonnen. Pas in 1998 is het Wales dat de dominantie doorbreekt. In totaal wint Engeland 14 edities. Nederland is vooralsnog de enige andere meervoudige winnaar met vier zeges in 2004, 2006, 2012 en 2016. Denemarken en Schotland zijn naast Wales ook eenmaal het sterkst.

John Lowe en Eric Bristow maken zeven keer deel uit van het winnende Engelse team en zijn daarmee de meest succesvolle spelers. Martin Phillips is met 13 deelnames de speler die het vaakst meedoet, Martin Adams is de enige andere speler met tien WDF Europe Cups.

Engeland is de verdedigend kampioen. Nigel Heydon, Paul Hogan, Scott Mitchell & Daniel Day wonnen in Boedapest in 2018.

Aankomend toernooi (2024)

Toernooi begint over

Regerend kampioen

Beker

Beker van WDF Europe Cup Men Overall - 2018

Lijst van gespeelde finales

Jaar Winnaar Uitslag Runner-Up