WDF World Cup Men Overall 1977

Achttien landen namen deel aan de eerste World Cup Darts te London van 2 tot 4 december in het Wembley Conference Centre, vaak met de Olympische gedachte om de WORLD CUP DARTS te winnen. De organisatie was in handen van de British Darts Organisatie (BDO) onder toezicht van de World Darts Federation (WDF) die opgericht werd in 1976 en bestond uit 15 landen.

Het gastland werd als favoriet beschouwd met regerend Winmau World Master John Lowe in hun team. Ieder team bestond uit vier spelers. Wales werd als de belangrijkste tegenstander gezien aanzien zij met Alan Evans de World Master van 1975 hadden. Daarnaast ook Leighton Rees, verliezend finalist van het News of the World toernooi in 1976. Schotland met Rab Smith en de USA met Nicky Virachkul werden als de outsiders beschouwd. De jongste speler met 16 jaar was de Belg Arnold Vandepoele de oudste, Joe Goldwin 52 jaar, kwam uit Gibraltar.

De eerste World Cup werd gespeeld in teams van drie spelers (pas in 1979 werd er gespeeld in teams van vier), koppels en singles. Voor ieder onderdeel werden er punten en medailles toegekend. Het totaal van de punten bepaald wie uiteindelijk met de World Cup naar huis gaat.

Wales was zo het eerste land dat de zilveren World Cup trofee ter waarde van £4000 in de hoogte mocht steken, na een spannende strijd te hebben gestreden met Engeland.

Eindklassement
1 Wales – 110 punten
Leighton Rees, Alan Evans, David Rocky Jones, Phil Obbard
2- England – 75 punten
John Lowe, Eric Bristow, Tony Brown, Cliff Lazarenko
3- Rep. Ireland – 30 punten
Charles Byrne, Patrick Clifford, Seamus O' Brien, Jim McQuillan
4- Nieuw-Zeeland 27 punten
Cecil Howard Boyland, Bill Rose, John Andrew Wilkie, Ian Robert Hastie

Locatie: Engeland Wembley Conference Centre, London Van: Friday 02 December 1977 Tot: Sunday 04 December 1977

Kampioen

Wales
Fotograaf: WDF World Cup Program
1977 WDF World Cup
Wales Wales

Lijst van gespeelde finales

Jaar Winnaar Uitslag Runner-Up