WDF Europe Cup Women Overall 1982

Op de derde WDF Europe Cup darts zien we naast de heren ook voor het eerst de dames aantreden op een WDF Europe Cup. Zij krijgen apart hun eigen competities. Daar waar de heren met vier spelers aantreden, spelen de dames met twee. Daardoor zijn er bij de dames maar drie titels te verdelen. Singles, koppels en overall. 

Twaalf landen nemen deel op 15 en 16 oktober in het Cliffs Pavilion te Westcliff on Sea in Engeland voor de derde WDF Europe Cup darts bij de heren. Noorwegen maakt zijn debuut en Frankrijk neemt geen damesteam mee zodat er met elf landen wordt gestreden om de eerste WDF Europe Cup bij de dames.

De eerste overall titel bij de dames gaat naar Sandra Gibb & Ann-Marie Davies uit Wales met 56 punten, mede dankzij het goud en zilver in de singles. De verassende Zweedse dames winnen zilver overall met 43 punten. Dit natuurlijk naast hun gouden koppeltitel. Schotland claimt met 20 punten het brons. De favoriete Engelse dames worden enigszins teleurstellend vierde met 18 punten.  

Eindklassement
1 - 56 punten Wales
2 - 43 punten Zweden
3 - 20 punten Schotland
4 - 18 punten Engeland
5 - 16 punten Finland/ Noord-Ierland
7 - 13 punten Denemarken/ Nederland
9 - 12 punten België/ Ierland
11 - 11 punten Noorwegen

Locatie: Engeland Cliffs Pavilion, Westcliffe on Sea, Southend Van: vrijdag 15 oktober 1982 Tot: zaterdag 16 oktober 1982

Regerend kampioen

Engeland
Fotograaf: MasterCaller.com
2018 WDF Europe Cup
England Engeland

Beker

Beker van WDF Europe Cup Women Overall - 1982

Lijst van gespeelde finales

Jaar Winnaar Uitslag Runner-Up