Laatste 16
£7,500
Laatste 24
£5,000

Editie zes van de World Series of Darts Finals werd gespeeld van 18 tot en met 20 september en vond plaats in de Salzburg Arena in Oostenrijk. Opvallend bij dit toernooi was dat er voor het eerst een vrouw heeft deelgenomen; The Queen of the Palace Fallon Sherrock verloor wel in de eerste ronde van Jeff Smith. Ze kwam nog wel 5-1 voor, maar verloor toch met 5-6. Daarnaast mochten er voor het eerst sinds COVID-19 weer wat toeschouwers aanwezig zijn. Zij keken in de finale naar een ijzersterke Gerwyn Price, die na een flinke achterstand er alsnog met de toernooiwinst vandoor ging door Rob Cross te verslaan met 11-9. Na Michael van Gerwen en James Wade is Price de derde winnaar van dit toernooi. Van Gerwen won het toernooi al vier keer.

‘The Iceman’ speelde een sterk toernooi en won zijn eerste partij redelijk eenvoudig met 6-3 van Vincent van der Voort. In de kwartfinale, tegen Nathan Aspinall, had de man uit Wales het een stuk moeilijker. Hij moest zich terugvechten van een 7-4 achterstand en overleefde zelfs een matchdart. Vervolgens was ‘Snakebite’ Peter Wright de tegenstander in de halve finale. Na een moeizame start wisten de mannen er een waar spektakel van te maken. De Schot haalde een gemiddelde van ruim 108, maar dat was niet genoeg om Price af te stoppen.

Ook Cross kende weinig problemen tijdens zijn eerste partij van het toernooi. Zonder al te veel moeite werd er gewonnen van Steve Beaton. ‘The Bronzed Adonis’ haalde slechts een gemiddelde van 76 en werd met een whitewash naar huis gestuurd. In de kwartfinale wachtte een ontmoeting met ‘Bully Boy’ Michael Smith. Smith zat Cross op de hielen, maar door meerdere hoge finishes was het ‘Voltage’ die de halve finale wist te bereiken met 10-8. In deze halve eindstrijd was ‘The Machine’ James Wade de tegenstander. In een vrij slechte wedstrijd was het Cross die aan het langste eind wist te trekken en won met 11-7. Het hoogtepunt van de wedstrijd was dan ook de 170-finish van Wade, die daarmee een record te pakken had. De Engelsman is de eerste darter die, tijdens de World Series of Darts Finals, twee keer op één dag de hoogste finish weet te gooien.

Het was dit jaar niet het toernooi van de Nederlanders. Waar Vincent van der Voort eerst nog eenvoudig wist te winnen van Joe Cullen, was hij een ronde later een maatje te klein voor Gerwyn Price. Ook titelverdediger Michael van Gerwen wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinales. De Nederlander verloor zijn eerste wedstrijd van Glen Durrant. Voor ‘Duzza’ betekende dat zijn derde opeenvolgende TV-zege op Michael van Gerwen.