WDF Europe Cup Women Singles

Sinds 1978 wordt in Europa gestreden om de WDF Europe Cup. Traditiegetrouw zijn de Engelsen toonaangevend geweest in de geschiedenis van het darts en dus ook in de erelijsten van dit evenement. 

Onlangs werd de 21e editie gehouden in Boedapest te Hongarije in 2018. In 2020 kan er niet gespeeld worden vanwege het Corona virus. Daarom zal de volgende WDF Europe in 2022 worden gespeeld in Spanje.

Bij de dames is alleen Francis Hoenselaar er nog er in geslaagd om de titel drie keer te veroveren. Sue Edwards, en Trina Gulliver staan beide op twee overwinningen. Toch waren er bij de dames ook verrassende winnaars te noteren, in 1998 bijvoorbeeld wint Denise Cassidy uit Noord-Ierland, in 2012 wint de Belgische Patricia de Peuter de titel en in 2018 is de Zwitserse Fiona Gaylor de hele wereldtop de baas.

Toch is Engeland wel verreweg het meest succesvolle land als het aankomt op de singles titels. Acht keer won een Engelse dame de titel, 18 keer stond een Engelse dame in de finale en drie keer was de finale een volledig Engelse aangelegenheid. De laatste zege voor Engeland was echter wel lang geleden, in 2006. Nederland wint de singles vier keer, Wales, Duitsland, Noord-Ierland, Schotland, België, Rusland en Zwitserland hebben allemaal één keer goud op hun naam staan.

De Zwitserse Fiona Gaylor is de verdedigend kampioene, zij won het toernooi in Boedapest in 2018.

Aankomend toernooi (2024)

Toernooi begint over

Regerend kampioen

Fiona Gaylor
Fotograaf: MasterCaller.com
2018 WDF Europe Cup