WDF Europe Cup Women Singles 1982

Op de derde WDF Europe Cup darts zien we naast de heren ook voor het eerst de dames aantreden op een WDF Europe Cup. Zij krijgen apart hun eigen competities. Daar waar de heren met vier spelers aantreden, spelen de dames met twee. Daardoor zijn er bij de dames maar drie titels te verdelen. Singles, koppels en overall. 

Twaalf landen nemen deel op 15 en 16 oktober in het Cliffs Pavilion te Westcliff on Sea in Engeland voor de derde WDF Europe Cup darts bij de heren. Noorwegen maakt zijn debuut en Frankrijk neemt geen damesteam mee zodat er met elf landen wordt gestreden om de eerste WDF Europe Cup bij de dames.

In de singles was het Wales dat de toon aanvoerde. Beide dames halen de finale. De nummer één van de Internationale dames ranking, de Engelse Maureen Flowers verliest in de kwartfinale van de nummer twee, Sandra Gibb uit Wales met 3-0. In de halve finale wint Sandra met dezelfde cijfers van de Noord-Ierse Kate Lynch. In de andere halve finale wint Ann-Marie Davies van Linda Batten met 3-2. 

In de finale is Sandra Gibb sterker dan haar teamgenoot Ann-Marie Davies en wint met 3-1. Sandra haalt een gemiddelde van 65,1 en Ann Marie van 60,9 wat toch wel aardig was, zeker voor die tijd. 

Locatie: Engeland Cliffs Pavilion, Westcliffe on Sea, Southend Van: vrijdag 15 oktober 1982 Tot: zaterdag 16 oktober 1982

Kampioen

Sandra Gibb-Lee
Fotograaf: MasterCaller.com
1982 WDF Europe Cup