WDF Europe Cup Women Singles 1984

Op 26 en 27 oktober organiseerde de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de WDF de vierde editie van de WDF Europe Cup in het sportcentrum Ockenburg te Den Haag. Voor het eerst in de geschiedenis werd een dartsgebeuren van dit allure in Nederland georganiseerd. Alle topspelers uit twaalf landen van Europa waren aanwezig. Toch zou het Engelse team alle hoofdprijzen in de wacht sleepten. Voor de eerste keer doen er een broer en zus mee aan een WDF Europe Cup; namens België spelen Luc en Christa Marreel.

In de singles verliest titelverdedigster Sandra Gibb uit Wales al in de eerste ronde met 3-2 van de Zweedse Carina Sahlberg. Ook de andere topspeelster uit Wales Ann-Marie Davies verloor in dezelfde ronde met 3-2 van de Belgische Catherine Neirinck. Daarmee zetten de titelverdedigsters zichzelf al vrij snel buitenspel om hun overall titel met succes te verdedigen.

Beide Engelse dames, Linda Batten en Sharon Kemp bereiken wel de halve finales. Linda wint daarin van Cathie Gibson uit Schotland met 3-2 en Sharon verslaat de Belgische Catherine Neirinck met 3-0. 

De finale was dus een Engels onderonsje. Linda Batten en Sharon Kemp bleken het toch lastig te vinden om tegen elkaar tot een hoog niveau te komen. De vier gespeelde legs werden gewonnen in 26, 26, 27 en 26 darts.  Linda Batten won drie van die vier legs en kroonde zich tot koningin van dit onderdeel. De bronzen medaille van Catherine Neirinck is de eerste medaille ooit voor België op een WDF Europe Cup. 

Locatie: Nederland Ockenburgh, The Hague Van: vrijdag 26 oktober 1984 Tot: zaterdag 27 oktober 1984

Kampioen

Linda Batten
Fotograaf: MasterCaller.com
1984 WDF Europe Cup