De negende WDF World Cup wordt voor de tweede keer gespeeld in de grootste gokstad ter wereld; Las Vegas. In 1979 werd WDF World Cup II er ook gehouden, toen nog met alleen herenteams. Net zoals twee jaar terug in Zandvoort Nederland waren er 32 landen bij de heren present. Bij de dames kwamen 26 landen aan de start voor hun zesde WDF World Cup Darts.
Traditioneel zijn er relatief gezien veel Caraïbische landen bij als er in Noord-Amerika wordt gespeeld. Er zijn ook drie debuterende landen; Tsjechië, Hongarije en Zuid-Afrika komen de WDF World Cup familie versterken. Van 13 tot en met 16 oktober is net als 14 jaar geleden het Sahara Hotel the place to be. Dat geldt overigens niet voor een heleboel vertrouwde namen. Deze WDF World Cup gaat de geschiedenis in als de eerste na de splitsing waarbij een groot aantal topspelers een eigen dartsbond hebben opgericht die later bekend wordt als de PDC.
De overall titel ging voor de tweede keer, na Kopenhagen in 1987, naar de USA met 44 punten. Voor eigen publiek krijgen Stacy Bromberg en Kathy Maloney het goud omgehangen. Ook de Nederlandse dames Francis Hoenselaar & Valerie Maytum worden met 39 punten voor de tweede keer tweede, net zoals in 1987. Engeland met Mandy Solomons en Sue Talbot pakt het brons met 24 punten. De Finse en Noord-Ierse dames deelden de vierde plek met 18 punten.
Eindklassement
1 - 44 punten USA
2 - 39 punten Nederland
3 - 24 punten Engeland
4 - 18 punten Finland/ Noord-Ierland
6 - 15 punten Wales
7 - 13 punten Noorwegen
8 - 10 punten Australië/ Denemarken/ Ierland
11 - 9 punten Nieuw-Zeeland
12 - 6 punten Duitsland/ Kenia
14 - 3 punten België/ Canada/ Japan/ Schotland/ Zweden
19 - 1 punt Italië
20 - 0 punten Bahama’s/ Bermuda/ Brazilië/ Tsjechië/ Frankrijk/ Hongarije/ Zwitserland