Martin Fitzmaurice

Gecallde TV Negen Darters
1
Gecallde Major Negen Darters
1
Hoogste gecallde Major gemiddelde
80.97
Hoogste gecallde TV gemiddelde
80.97
Martin Fitzmaurice

Persoonlijke informatie

  • Volledige naam Martin Fitzmaurice
  • Bijnaam The Legend
  • Leeftijd 75
  • Overleden op 14 april 2016 (Leeftijd 75)
  • Woonplaats Colchester, Essex
  • Beroep Sportentertainer
  • Website(s)

Meer over Martin Fitzmaurice

Martin Fitzmaurice is sedert 1986 het gezicht van de Embassy en alle andere grote televisietoernooien welke onder de vlag van de BDO en/of de WDF worden gespeeld. Hij is begonnen met callen in het county-systeem en maakte zijn toernooidebuut op het Buckham Oil Open van 1975. In het demonstratiecircuit werkzaam geweest met Bobby George (5 jaar), daarna als stand-inn voor Eric Bristow en Maureen Flowers, welke in die periode samen een show hadden. Vervolgens drie jaar met Bob Anderson en ruim 1000 optredens gedaan met Leighton Rees. In de meer recentere jaren heeft hij eigenlijk met bijna iedere speler in Engeland en de rest van de wereld samengewerkt.

Naast zijn carrière als caller is hij ook erg actief binnen de BDO en de IDPA. Hoogtepunt in de grote carrière van Fitzmaurice komt op 9 januari 1990 als Paul Lim op het podium van de Lakeside Country Club de eerste en vooralsnog enige 9-darter gooit tegen Jack McKenna. Martin is dan de scheidsrechter van dienst.

In 2013 moet hij gedwongen met pensioen nadat hij op het podium tijdens de British Internationals racistische opmerkingen heeft gemaakt. Op 14 april 2016 overlijd Fitzmaurice, hij wordt 75 jaar. Fitzmaurice zal voor altijd bekend staan als de man van de befaamde woorden waar menige wedstrijd mee is begonnen: “Are you ready? Ladies and gentlemen... Let's play darts...!!”

Gecallde TV Negen Darters door Martin Fitzmaurice

Datum Toernooi Gooier Tegenstander
09/01/1990 World Championship Men 1990