WDF World Cup Women Singles 1983

De Engelsen domineren WDF World Cup IV welke werd gehouden in het Schotse Edinburgh op 21 en 22 oktober. Tijdens de algemene vergadering van de WDF wordt Peter McMenamin uit Australië verkozen als nieuwe voorzitter hij vervangt Bill Turner uit Nieuw-Zeeland. Voor het eerst is er ook een aparte WDF World Cup voor dames.

De dames spelen met twee per land. Ze strijden naast de Overall WDF World Cup ook voor medailles in de singles en de koppels. Er komen 21 landen naar Schotland waaronder de debutanten Noorwegen en Duitsland. Bij de dames doen 19 landen mee aan hun eerste WDF World Cup.

Bij de singles wordt één van de favorieten, Maureen Flowers in de eerste ronde uitgeschakeld door Sandy Reitan uit America met 4-2. Sandy stoot door naar de halve finale waarin ze vervolgens de winnares van de World Masters 1982 Ann-Marie Davies uit Wales uitschakelt met 4-0. 

Sandra Lee uit Wales is de winnares van de WDF Europa Cup in 1982 en speelt een sterk toernooi. Ze verslaat onder andere Rhani Gill uit Canada en de Nieuw-Zeelandse Lillian Bird onderweg naar de laatste vier. In de halve finales wint ze vervolgens ook van de verrassende Nederlandse Johanna Schipper met 4-3.

In de spannende finale tussen de USA en Wales verslaat Sandy Reitan vervolgens Sandra Lee in een zevende en beslissende leg met 4-3. Zij kroont zich dus tot eerste WDF World Cup singles kampioene.

Locatie: Schotland Ingliston Hall, Edinburgh Van: vrijdag 21 oktober 1983 Tot: zaterdag 22 oktober 1983

Kampioen

Sandy Reitan
Fotograaf: MasterCaller.com
1983 WDF World Cup