WDF World Cup Women Singles 2019

De 22ste editie van de WDF World Cup wordt gehouden in Cluj-Napoca te Roemenië. Van 7 tot en met 12 oktober wordt gespeeld in het Grand Hotel Italia. Alle records qua deelnemersaantallen worden gebroken. Bij de heren treden 52 teams aan, bij de dames waren dat er 46 en 19 landen stuurden ook hun jeugd naar Roemenië. 

Het wordt een WDF World Cup zonder incidenten met een strakke organisatie en dat is een ongelooflijke pluim naar het organiserende land dat zelf relatief heel klein is als dartsnatie. Maar liefst zes nieuwe landen die hun debuut maken in Roemenië. Kroatië, Egypte, Estland, Slowakije, Slovenië en Oekraïne zijn er voor het eerste bij.

In 2019 krijgt het toernooi voor de eerste keer in de geschiedenis een Japanse winnares; Mikuru Suzuki wint in de finale van de Engelse Deta Hedman. Onderweg naar de finale wint Suzuki van Anna Hlavova, Areum Kim, Merve Erden, Maria O’Brien, Maud Jansson en in de halve finale van titelverdedigster Vicky Pruim.

Hedman komt in de finale niet lekker op gang en moet voor de tweede keer in haar carrière genoegen nemen met het zilver, naast haar gouden medaille van 2013. Daarmee blijft Trina Gulliver-MBE nog altijd de enige dame met twee singles titels. 

Het brons gaat dit jaar naar Vicky Pruim namens Zweden en de Nieuw-Zeelandse Tori Kewish.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Romania Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca Van: dinsdag 08 oktober 2019 Tot: zaterdag 12 oktober 2019

Kampioen

Mikuru Suzuki
Fotograaf: MasterCaller.com
2019 WDF World Cup