Richard Ashdown

Gecallde TV Negen Darters
0
Gecallde Major Negen Darters
0
Hoogste gecallde Major gemiddelde
96.96
Hoogste gecallde TV gemiddelde
96.96

Persoonlijke informatie

  • Volledige naam Richard Ashdown
  • Bijnaam Little Richard
  • Leeftijd 43
  • Leeftijd 43
  • Woonplaats Dunton, Bedfordshire
  • Beroep Mastercaller / Spotter
  • Website(s)

Meer over Richard Ashdown

Richard Ashdown is klein van postuur maar zeer gerespecteerd in de dartswereld. Naast zijn werk als caller op internationale opens in o.a. Finland, Noord-Ierland, Denemarken en Zweden werkt hij sinds 2002 als spotter voor de zowel de BDO als de PDC. Een spotter is degene die ervoor zorgt dat de camera's de juiste kant op worden gestuurd tijdens het finishen. Een zeer lastige klus, zeker in het hedendaagse darten waar iedere speler zijn eigen routes heeft.

Richard is begonnen met callen in 2002, zoals zovelen, bij Bobby George. Richard maakt zijn tv-debuut tijdens de Masters of Darts van 2005, maar doet pas echt van zich spreken tijdens de IDL en WDT van 2007 waar hij verschillende wedstrijden in het hoofdtoernooi doet.

Richard was samen met Nederlander Jacques Nieuwlaat ook één van de twee scheidsrechters tijdens de eerste League of Legends en samen actief bij WDF World- en Europe Cups sinds 2008. Vanaf 2013 is hij de opvolger van Martin Fitzmaurice als het gezicht van de BDO tijdens hun toernooien. Tot en met het WK van 2019 vervult hij deze rol. Na dat WK stappen alle scheidsrechters gezamenlijk op na onenigheid met de BDO.

In 2020 gaat hij bij de WDF aan de slag als Chief Development Officer om de toekomst van het darten als breedtesport in beeld te brengen en een plan te maken voor de aankomende jaren. In die rol zorgt hij er voor dat de World Masters en het wereldkampioenschap terug op de kalender komen na het failliet van de BDO.

Eerste wereldkampioenschap in 2014