WDF Europe Cup Men Singles

Sinds 1978 wordt in Europa gestreden om de WDF Europe Cup. Traditiegetrouw zijn de Engelsen toonaangevend geweest in de geschiedenis van het darts en dus ook in de erelijsten van dit evenement. 

Onlangs werd de 21e editie gehouden in Boedapest te Hongarije in 2018. In 2020 kan er niet gespeeld worden vanwege het Corona virus. Daarom zal de volgende WDF Europe in 2022 worden gespeeld in Spanje.

John Lowe won de WDF Europe Cup singles als enige drie keer. Twee mannen winnen het toernooi twee keer. Phil Taylor en Mark Webster. Andere grote namen die de titel op hun naam schrijven zijn onder andere Raymond van Barneveld, Steve Beaton, Martin Adams en Bobby George. Opvallend genoeg weet Eric Bristow het singles toernooi nimmer te winnen. 

Toch zijn er ook veel verrassende winnaars van het singles toernooi geweest; tussen 1998 en 2002 winnen mondiale subtoppers als Co Stompé, Mitchell Crooks en Peter Johnstone de titel en ook Gary Stone, David Concannon en Martin Heneghan, die in 2012, 2014 & 2018 winnen zijn zeker geen favorieten als ze de zege pakken. In totaal pakt Engeland de eerste tien singles titels, maar sindsdien komt daar geen titel bij en staan ze dus droog sinds 1996. Wales en Nederland winnen de singles drie keer. Schotland en Ierland twee keer en Noord-Ierland één keer.

De Ier Martin Heneghan is de verdedigend kampioen, hij won het toernooi in Boedapest in 2018.

Aankomend toernooi (2024)

Toernooi begint over

Regerend kampioen

Martin Heneghan
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Men Singles - 2018