WDF World Cup Men Singles

De World Cup wordt sinds 1977 gehouden onder auspiciën van de World Darts Federation. Het toernooi wordt in 1983 geopend voor dames en in 1999 wordt tenslotte ook de jeugd uitgenodigd. Het toernooi staat te boek als het officiële wereldkampioenschap, maar heeft toch beduidend minder aanzien dan de officieuze WK's van de BDO en PDC.

In de vroege jaren zijn het vooral de Engelsen die overheersen onder aanvoering van John Lowe en Eric Bristow. De singletitel gaat tussen 1981 en 1991 altijd naar één van beide. Eric Bristow is wel de meest dominante factor met vier zeges. In totaal staat tien keer een Engelsman op de hoogste trede van het podium. Nederland wint ook zes keer het individuele onderdeel van de WDF World Cup, Raymond van Barneveld doet dit drie keer tussen 1997 en 2003.

Wales pakt de titel drie keer en de enige vreemde eend in de bijt is Nicky Virachkul die namens de USA in 1979 de titel pakt. Jocky Wilson is de enige speler die twee keer in de finale staat en deze niet weet te winnen.

Aankomend toernooi (2021)

Toernooi begint over

Regerend kampioen

Jeff Smith
2017 WDF World Cup