Castlebar in Ierland is de prachtige locatie voor de achttiende editie van de WDF World Cup. De wereldberoemde Ierse hartelijkheid voert de boventoon en 38 landen maken er een boeiend schouwspel van. Bij de dames komen 35 teams strijden om de titels en 15 jeugdteams completeren de line-up. Er wordt van 20 tot en met 24 september gespeeld in het Breaffy House Resort in county Mayo.
Er wordt geschiedenis geschreven in Castlebar want het lukt Engeland als eerste land ooit om alle drie de overall titels te pakken. Daarnaast krijgen Catalonië, Litouwen, Polen en Roemenië hun eerste kennismaking met het onovertroffen WDF World Cup gevoel.
In de kwartfinales van het koppeltoernooi staan acht koppels uit acht verschillende landen. Het geeft de verdere globalisering van het darten nog maar eens aan. Het Finse duo Ulf ceder & Jarkko Komula verslaan in deze ronde de Wales’ tandem van Jamie Lewis & Kevin Thomas met 4-2. Het enige overgebleven Engelse duo, Martin Adams & Tony O’Shea verslaan het Zuid-Afrikaanse duo Charl Pietersen & Shawn Hogan met dezelfde cijfers.
In de andere helft van het schema zijn het de Zweden Daniel Larsson & Johan Engström die hun Scandinavische vrienden Petri Korte & Sami Sanssi uit Finland verslaan. De laatste kwartfinale wordt gewonnen door Ross Montgomery & Ewan Hyslop uit Schotland die het verrassende duo Robbie Nelson & Colin Tyrer van het Isle of Man verslaan, alle kwartfinales eindigen in 4-2.
De Engelsen plaatsen zich als eerste voor de finale door de Finnen met 5-1 te verslaan. In de andere halve finale is het een stuk spannender. Uiteindelijk zegevieren de Zweden met 5-3 tegen de Schotten. In de finale wordt erg goed gegooid door beide koppels. Het zijn Martin Adams & Tony O’Shea die aan het einde net een beetje cooler zijn in de afwerking en zo het goud omgehangen krijgen. Ze winnen met 6-4 van Daniel Larsson & Johan Engström uit Zweden.
Voor Martin Adams is het zijn derde gouden medaille in de koppels, zijn twaalfde gouden in totaal op WDF World Cups. O’Shea pakt voor de eerste keer de koppeltitel. Opmerkelijk genoeg is dit pas de eerste keer dat een Zweeds koppel de finale haalt van een WDF World Cup, daar waar ze in WDF Europe Cups al meerdere malen het goud gewonnen hebben.