Castlebar in Ierland is de prachtige locatie voor de achttiende editie van de WDF World Cup. De wereldberoemde Ierse hartelijkheid voert de boventoon en 38 landen maken er een boeiend schouwspel van. Bij de dames komen 35 teams strijden om de titels en 15 jeugdteams completeren de line-up. Er wordt van 20 tot en met 24 september gespeeld in het Breaffy House Resort in county Mayo.
Er wordt geschiedenis geschreven in Castlebar want het lukt Engeland als eerste land ooit om alle drie de overall titels te pakken. Daarnaast krijgen Cataloniƫ, Litouwen, Polen en Roemeniƫ hun eerste kennismaking met het onovertroffen WDF World Cup gevoel.
Deta Hedman is terug na een lange afwezigheid in het Engelse team en Trina Gulliver is hongerig na een gemiste WDF World Cup twee jaar eerder. Zonder enig probleem komen ze de poulefase door en de eerste wedstrijd in de knock-out fase wordt met 4-2 gewonnen van Cindy Pardy en Jenelle Legge uit Canada. Tweevoudig verliezend finalist Zweden, dit keer zonder Carina Ekberg wordt met 4-1 verslagen in de kwartfinale. In de kwartfinales zijn het verder Finland dat wint van de USA, Nederland dat Noorwegen verslaat en Wales dat in een zevende en beslissende leg wint van Japan.
In de halve finale winnen Deta Hedman & Trina Gulliver met 5-3 van Kirsi Viinikainen & Lumi Silvan uit Finland. In de andere halve finale staan twee andere top koppels tegenover elkaar Francis Hoenselaar & Karin Krappen uit Nederland winnen dit duel met 5-2 van Julie Gore & Rhian Edwards uit Wales.
De Engelse dames en hun grote rivalen uit Nederland tegenover elkaar in de finale. Francis Hoenselaar & Karin Krappen maken het Deta Hedman & Trina Gulliver uitermate lastig. Er komt een elfde en beslissende leg aan te pas, daarin zijn de Engelse dames de sterkste. De vierde keer alweer dat Trina Gulliver het goud wint in de koppels. Ook Deta Hedman wint het goud op dit onderdeel al voor de tweede keer, na haar zege in 1995.