Laatste 16
£8,500
Laatste 32
£5,000

De World Grand Prix van 2018 zal worden verspeeld van 30 september tot en met 6 oktober. De eenentwintigste editie van de World Grand Prix in het CityWest Hotel in Dublin werd gewonnen door Michael van Gerwen. De Nederlander rekende in de finale af met Peter Wright: 5-2. Daarmee won Mighty Mike het dubbel in, dubbel uit toernooi in Ierland voor de vierde keer in zijn carrière.

Tot en met de kwartfinale hoefde Van Gerwen geen enkele set af te staan. In de eerste ronde versloeg hij de enige deelnemende Ier, Steve Lennon, met 2-0 en bij de laatste zestien was Darren Webster een maatje te klein. In een schitterende kwartfinale, waarin Van Gerwen een gemiddelde van ruim 101 gooide, versloeg MVG Dave Chisnall met 3-1. Daardoor stoomde Mighty Mike op naar de halve finale, waarin hij regerend kampioen Daryl Gurney trof. Ook de Noord-Ier was geen partij voor Van Gerwen: 4-1.

Peter Wright kende beduidend meer moeite om de finale van de World Grand Prix te bereiken. De Schot overleefde de eerste twee rondes zonder setverlies (Steve West 2-0, Jermaine Wattimena 3-0) maar trof in de kwartfinale de in vorm verkerende James Wilson. Die wedstrijd trok Snakebite met 3-2 over de streep, waarna hij in de halve finale een 3-0 achterstand goedmaakte tegen Mensur Suljovic en de wedstrijd met 4-3 won.

Er deden zes Nederlanders mee aan de World Grand Prix, van wie er vijf de eerste ronde overleefden. Alleen Danny Noppert moest zijn meerdere erkennen in Gerwyn Price. De tweede ronde was het eindstation voor vier landgenoten. Wattimena verloor van Wright, terwijl Raymond van Barneveld (3-0 tegen Chisnall), Jeffrey de Zwaan (3-0 tegen Gary Anderson) en Ron Meulenkamp (3-2 tegen Gurney) ook het onderspit dolven.