WDF Europe Cup Men Singles 1988

Van 6 tot 8 oktober 1988 was de British Darts Organisation de gastheer voor Europa Cup VI die plaatsvond in de Engelse havenstad Great Yarmouth, Norfolk. Aanvankelijk zou dit evenement plaatsvinden in het West-Duitse Heidelberg maar het terugtrekken van de hoofdsponsor op het laatste moment was er oorzaak van dat in ijltempo een noodoplossing gezocht diende te worden door de World Darts Federation, onder wiens auspiciën dit toernooi in feite plaatsvind. Denemarken stelde zich alsnog kandidaat maar de BDO mocht de organisatie uiteindelijk in handen nemen. Zodoende werd de Europa Cup VI gespeeld in het Seashore Holiday Centre in Great Yarmouth met vijftien landen op de startlijst.

In de singles waren het Schotland en Engeland die de toon voerden. Beide landen hadden in de halve finales twee spelers tegenover elkaar staan. Trevor Nurse versloeg zijn ploeggenoot Jocky Wilson met 4-3 en Mike Gregory zette “The Crafty Cockney” Eric Bristow met duidelijke cijfers aan de kant (4-0).

In een uitermate belangrijke finale tussen de Schot Trevor Nurse en Mike Gregory zou beslist worden wie de overall titel zou winnen. Engeland had zowel in het team event als in de koppels enkele keren zwaar teleur gesteld en dit kon hen nu de eindzege kosten. Als Gregory zou winnen was de Europa Cup voor Engeland. Won Nurse dan verhuisde de Cup voor het eerst in de geschiedenis van Engeland naar Schotland. Spijtig genoeg voor de Schotten slaagde Trevor Nurse er geen moment in om zijn normale ritme te vinden en dat leidde tot een 4-0 zege voor Mike Gregory. Twee 180 scores en een 116 finish gaven aan dat de beste gewonnen had. Voor Gregory meteen de mooiste overwinning uit zijn loopbaan tot dan toe.

Locatie: Engeland Seashore Holiday Centre, Great Yarmouth, Norfolk Van: Thursday 06 October 1988 Tot: Saturday 08 October 1988

Kampioen

Mike Gregory
Fotograaf: MasterCaller.com
1988 WDF Europe Cup