WDF Europe Cup Men Singles 1990

Van 8 tot en met 10 november werd de zevende editie van de WDF Europe Cup gehouden in het Corradino Sports Pavilion in Malta. Zeventien landen namen deel wat een nieuw record was. De grote vraag was natuurlijk wie de favoriete Engelse teams van de WDF Europe Cup titels kon houden. Griekenland doet voor de eerste keer ook mee aan een WDF Europe Cup. 

In het singles toernooi ondervonden de Engelsen iets meer weerstand dan in de andere onderdelen. Met name Wales doet het uitstekend. John Lowe en Bob Anderson verliezen al in een vroeg stadium. Eric Bristow gaat eruit in de kwartfinale tegen Welshman Eric Burden. De enige Engelsman die wel tot de halve finale reikt is wereldkampioen Phil Taylor. Hij verslaat in de kwartfinale Raymond van Barneveld uit Nederland, hun eerste ontmoeting ooit op een groot toernooi. Martin Phillips uit Wales schaart zich ook bij de beste vier door David McFadden uit Schotland uit te schakelen. Chris Johns, ook al uit Wales is de laatste halvefinalist. Hij wint van de Belg Eric Clarys.  

In de halve finale wint Eric Burden van zijn landgenoot Martin Phillips met 4-2. In de andere halve finale heeft Taylor geen kind aan Johns, die geen leg wint. In de finale volgt een spannende wedstrijd. Eric Burden biedt meer dan goed partij, maar moet uiteindelijk toch buigen in een zevende en beslissende leg voor Phil Taylor. De Engelsman zorgt daarmee dat de singlestitel nog immer altijd naar een Engelsman is gegaan, hij is de vijfde die de titel op zijn naam schrijft. 

Locatie: Malta Corradino Sports Pavilion, Paola Van: donderdag 08 november 1990 Tot: zaterdag 10 november 1990

Kampioen

Phil Taylor
Fotograaf: MasterCaller.com
1990 WDF Europe Cup