WDF Europe Cup Men Singles 2006

Ennis in Ierland is het prachtige decor voor de vijftiende editie van de WDF Europe Cup darts. Van 21 tot en met 23 september werd gespeeld in het Lynch West County Hotel. Het is de tweede keer dat Ierland de WDF Europe Cup organiseert. In 1996 werd al in Bundoran gespeeld. Negentien landen sturen hun beste heren en dames naar Ierland om de strijd aan te gaan. Het zou een historische editie worden bij de heren want het Engelse kwartet valt voor de eerste keer in de geschiedenis van het podium in het overall klassement. Turkije is er voor de eerste keer bij in 2006.

In de kwartfinales van het singlestoernooi zitten nog drie spelers uit Wales, twee uit Zweden, twee uit Schotland en de Nederlander Niels de Ruiter. De beide Zweedse spelers verslaan hun tegenstanders uit Wales. Goran Klemme verslaat Robert Hughes met 4-2 en Daniel Larsson verslaat Martin Phillips met 4-3. De derde Welshman wint wel; Mark Webster verslaat Paul Hanvidge uit Schotland met 4-3. Ook de andere Schot verliest in deze ronde, Gary Anderson delft het onderspit tegen Niels de Ruiter. 

In de halve finales is het vervolgens Mark Webster die wint van de ene Zweed, Goran Klemme, terwijl Niels de Ruiter die de andere Zweed eruit knikkert, Daniel Larsson. Beide wedstrijden eindigen in 4-2. 

De finale gaat over de volledige lengte van zeven legs. In die zevende leg is Mark Webster uit Wales net de sterkste en zo mag hij zich WDF Europe Cup singles kampioen 2006 noemen. Mark Webster is daarmee de eerste Welshman die deze titel weet te pakken. 

Locatie: Ierland Lynch West County Hotel , Ennis Van: donderdag 21 september 2006 Tot: zaterdag 23 september 2006

Kampioen

Mark Webster
Fotograaf: MasterCaller.com
2006 WDF Europe Cup