WDF Europe Cup Men Singles 1980

Dertien landen reisden in oktober 1980 af naar Ebbw Vale in Wales voor de tweede Europa Cup. Engeland met een ijzersterk team bestaande uit John Lowe, Eric Bristow, Tony Brown en Cliff Lazarenko was natuurlijk torenhoog favoriet om hun Europese titel van twee jaar terug in Denemarken te verlengen.

Het hoogtepunt van het toernooi is natuurlijk de singles waar het hardst om de medailles en de eer werd gestreden en de supporters genoten van dit darts spektakel.

In de eerste ronde verloor News of the World winnaar Stefan Lord kansloos van Belgisch kampioen Luc Marreel met 4-0. Luc ging door tot in de kwartfinale waar hij verloor van Rab Smith. Rab had in de tweede ronde John Lowe, de regerend Europees kampioen uitgeschakeld en Jocky Wilson maakte het Schots feestje compleet door van Cliff Lazarenko te winnen.

Het waren die twee Schotten en de twee overgebleven Engelse favorieten die doorstoten naar de halve finales. De eerste halve finale tussen Eric Bristow en Jocky Wilson bracht het publiek in extase. Jocky kwam eerst voor maar moest in een spannende wedstrijd toch de duimen leggen voor Bristow. In de tweede halve finale won de onverstoorbare Tony Brown vrij gemakkelijk van Rab Smith. Tony ging op zijn elan door en met twee 13 darters in de finale versloeg hij Eric Bristow met een 4-0 “withewash”. Blijkbaar was de fut eruit bij Bristow, na zijn overwinning tegen de wispelturige Wilson.

Locatie: Wales Ebbwvale, Ebbwvale Van: Friday 03 October 1980 Tot: Saturday 04 October 1980

Kampioen

Tony Brown
Fotograaf: MasterCaller.com
1980 WDF Europe Cup