WDF Europe Cup Men Singles 1978

Na het succes van de eerste World Cup in 1977 te London werd besloten om een jaar later van 1 tot en met 3 september de eerste WDF Europe Cup darts in het Deense Kopenhagen te houden. Hieraan deden toen elf landen mee waaronder ook België en Nederland. In 1978 waren er nog alleen maar herenteams die streden om vier titels. Singles, koppels, teams en natuurlijk de overall titel.

In de singles zien we al vroeg enkele kanshebbers op de titel uit het toernooi verdwijnen. Zo verliest regerend Winmau World Masters en British Open winnaar Eric Bristow bij de laatste 16 tegen niemand minder dan Leighton Rees die dan op zijn beurt in de kwartfinale verliest van de Schot Jocky Wilson. Ook Alan Evans verliest bij de laatste 16 van de Zweed Stefan Lord die eerder dat jaar de News of the World Championship op zijn naam schreef. 

In de halve finale was er een Engels onderonsje, John Lowe won met 4-0 van Doug McCarthy. In de andere halve finale was het Welshman Tony Ridler, die onder andere Cliff Lazarenko op zijn weg naar de laatste vier versloeg, tegen Jocky Wilson. Het is de Schot die met 4-2 aan het langste eind trekt. 

De strijd om het brons wordt een prooi voor Doug McCarthy die Tony Ridler met 4-3 verslaat. In de finale wint John Lowe het met 4-1 van Jocky Wilson en schrijft zo de eerste editie van de WDF Europe Cup op zijn naam.

Locatie: Denemarken Copenhagen, Copenhagen Van: vrijdag 01 september 1978 Tot: zondag 03 september 1978

Kampioen

John Lowe
Fotograaf: MasterCaller.com
1978 WDF Europe Cup