WDF Europe Cup Men Singles 1978

Na het succes van de eerste World Cup in 1977 te London werd besloten om van 1 september tot en met 3 september de eerste Europa Cup darts in het Deense Kopenhagen te houden. Hieraan deden toen elf landen mee waaronder ook België en Nederland.

De eerste Europa Cup Darts ging overtuigend naar topfavoriet Engeland. Toch won Engeland niet alle onderdelen van het toernooi.

In de singles zien we al vroeg enkele kanshebbers op de titel uit het toernooi verdwijnen. Zo verliest regerend Winmau World Masters en British Open winnaar Eric Bristow bij de laatste 16 tegen niemand minder dan Leighton Rees die dan in de kwartfinale verliest van de Schot Jocky Wilson. Ook Alan Evans verliest bij de laatste 16 van de Zweed Stefan Lord die eerder dat jaar de News of the World Championship op zijn naam schreef.

In de halve finale kregen we een Engels onderonsje, John Lowe won met 4-0 van Douglas McCarthy. In de andere halve finale was het Tony Ridler die onder andere Cliff Lazarenko op zijn weg naar de laatste vier versloeg tegen Jocky Wilson. Het is de Schot die met 4-2 aan het langste eind trekt. In de finale wint John Lowe het met 4-1 van Jocky Wilson.

Locatie: Denemarken Copenhagen, Copenhagen Van: Friday 01 September 1978 Tot: Sunday 03 September 1978

Kampioen

John Lowe
Fotograaf: MasterCaller.com
1978 WDF Europe Cup