WDF Europe Cup Men Singles 2016

Van 20 tot en met 24 september werd de twintigste editie van de WDF Europa Cup gehouden in het Nederlandse Egmond aan Zee. Bij de heren komen 32 verschillende landen aan de oche wat een record is voor de Europe Cup. Zes landen laten de dames thuis, maar met 26 landen is deze editie toch zeer sterk bezet. In het hotel Zuiderduin dat al jaren het decor is voor de Zuiderduin/Finder Masters wordt een fantastisch toernooi neergezet wat vlekkeloos verloopt.

Richard Veenstra wordt de derde Nederlander, na Co Stompé en Raymond van Barneveld, die zich WDF Europe Cup singles kampioen mag noemen. Het wordt een verrassend jaar in 2016 met maar liefst veertien verschillende nationaliteiten bij de laatste 16 en acht verschillende in de kwartfinales.

Misschien nog wel opvallender is het ontbreken van een Engelsman of een Schot bij de laatste 16. Veenstra wint in de halve finale van de Maltees Norbert Attard die daarmee voor het eerst in de geschiedenis een medaille voor dat land wint. In de andere halve finale is de Welshman Jim Williams te sterk voor de Zweed Andreas Harryson. De finale is er één van hoog niveau en wordt met 7-5 gewonnen door de Nederlander.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Nederland Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee Van: Tuesday 20 September 2016 Tot: Saturday 24 September 2016

Kampioen

Richard Veenstra
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Men Singles - 2016