WDF Europe Cup Men Singles 1992

Van 22 tot 25 oktober werd de achtste editie van de WDF Europe Cup gehouden in het Finse Kerava. Na Turku in 1986 is dit de tweede keer dat Finland gastheer is. Vijftien landen nemen deel. In eerste instantie zou deze WDF Europe Cup worden gespeeld in het Spaanse Granada, maar de Spaanse Darts Federatie moest helaas verstek laten gaan. De Finse Darts Organisatie sprong in de bres om het toernooi toch door te kunnen laten doorgaan. De vraag was wederom wie het favoriete Engelse team kon verslaan, deze keer moesten de Engelsen het voor het eerst doen zonder Eric Bristow. 

De halve finales van het singlestoernooi was toch bijna een volledig Engelse aangelegenheid. Alleen Bob Anderson was er niet bij, hij verloor in de eerste ronde met 4-3 van de Ier Finian Fox. De verassing in deze halve finales was de Duitser Bernd Hebecker. Hij had onderweg naar de halve finale in de tweede ronde Jocky Wilson met 4-1 verslagen. In zijn halve finale verloor de Duitser nipt met 4-3 van de Engelse captain John Lowe. In de tweede halve finale versloeg Phil Taylor zijn ploeggenoot Alan Warriner met 4-2. 

Wereldkampioen Phil Taylor won de finale op het podium met 4-2 van John Lowe. Daardoor werd Taylor de tweede speler, na John Lowe, die met succes zijn WDF Europe Cup singles titel verdedigde.

Locatie: Finland Planet Funfun, Kerava Van: woensdag 21 oktober 1992 Tot: zaterdag 24 oktober 1992

Kampioen

Phil Taylor
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Men Singles - 1992