WDF Europe Cup Men Singles 1982

Op de derde WDF Europe Cup darts zien we naast de heren ook voor het eerst de dames aantreden op een WDF Europe Cup. Zij krijgen apart hun eigen competities. Daar waar de heren met vier spelers aantreden, spelen de dames met twee. Daardoor zijn er bij de dames maar drie titels te verdelen. Singles, koppels en overall. 

Twaalf landen nemen deel op 15 en 16 oktober in het Cliffs Pavilion te Westcliff on Sea in Engeland voor de derde WDF Europe Cup darts bij de heren. Noorwegen maakt zijn debuut en Frankrijk neemt geen damesteam mee zodat er met elf landen wordt gestreden om de eerste WDF Europe Cup bij de dames.

De Engelse ploeg moest aantreden zonder John Lowe, de nummer één op de World Ranking, hij was op een cruise met de SS Canberra. Lowe keek nog wel om een lijnvlucht op tijd terug te nemen maar dat lukte niet en besloot dan maar om zijn vakantie voort te zetten. 

In het singles toernooi waren het wel ‘gewoon’ de Engelse spelers die de boventoon voerden. Alle vier bereikten ze de halve finales. Eric Bristow versloeg in de kwartfinale de Schot Jocky Wilson met 4-0. Dave Whitcombe won van een andere Schot, Angus Ross met 4-2. Bobby George versloeg met dezelfde cijfers de Deen Kim-G Jensen. Cliff Lazarenko tenslotte won van de derde Schot in de kwartfinales Jim McGuigan, met 4-1

Indien Eric Bristow de finale zou bereiken zou hij gedeeld eerste worden op de wereldranglijst met John Lowe. In de halve finale won Bristow in een thriller van Dave Whitcombe met 4-3. In de andere halve finale is Bobby George de sterkste, hij wint met 4-1 van Lazarenko.

In de finale was Bobby George veel te sterk voor een zwak spelende Eric Bristow. Bristow had zijn nieuwe positie als ranking leider blijkbaar wat te veel gevierd met “John Courage beer” de sponsor van WDF Europe Cup III. Dat ontlokte zijn vriendin Maureen Flowers de volgende uitspraak: “I suppose that you’re content just to get to finals.” (Volgens mij ben jij al tevreden met het alleen halen van finales, red.)

Locatie: Engeland Cliffs Pavilion, Westcliffe on Sea, Southend Van: vrijdag 15 oktober 1982 Tot: zaterdag 16 oktober 1982

Kampioen

Bobby George
Fotograaf: MasterCaller.com
1982 WDF Europe Cup