WDF Europe Cup Men Singles 1982

Op de derde Europa Cup darts zien we naast de heren ook voor het eerst de dames aantreden op het Internationale darts firmament. Zij krijgen apart hun eigen competitie. Twaalf landen namen deel op 15 en 16 oktober in het Cliffs Pavilion te Westcliff on Sea in Engeland voor de derde Europa Cup darts bij de heren.

De Engelse ploeg moest aantreden zonder John Lowe, de nummer één op de World Ranking, hij was op een cruise met de SS Canberra. Lowe keek nog wel om een lijnvlucht op tijd terug te nemen maar dat lukte niet en besloot dan maar om zijn vakantie voort te zetten.

In het singles toernooi waren het de Engelse spelers die de boventoon voerden. Alle vier bereikten ze de halve finales. Bristow versloeg in de kwartfinale Jocky Wilson met 4-0. Als Bristow de finale zou bereiken kon hij gedeeld eerste worden op de wereldranglijst met John Lowe. In de halve finale won Bristow van Dave Whitcombe met 4-3. Bristow vierde zijn nieuwe ranking blijkbaar wat te veel met “John Courage beer” de sponsor van Europe Cup III en verloor net als twee jaar eerder eerder de finale, deze keer met 4-0 van Bobby George. Zijn vriendin Maureen Flowers zei nadien boos tegen Bristow: “I suppose that you’re content just to get to finals.”

Locatie: Engeland Cliffs Pavilion, Westcliffe on Sea, Southend Van: Friday 15 October 1982 Tot: Saturday 16 October 1982

Kampioen

Bobby George
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF Europe Cup Men Singles - 1982