Castlebar in Ierland is de prachtige locatie voor de achttiende editie van de WDF World Cup. De wereldberoemde Ierse hartelijkheid voert de boventoon en 38 landen maken er een boeiend schouwspel van. Bij de dames komen 35 teams strijden om de titels en 15 jeugdteams completeren de line-up. Er wordt van 20 tot en met 24 september gespeeld in het Breaffy House Resort in county Mayo.
Er wordt geschiedenis geschreven in Castlebar want het lukt Engeland als eerste land ooit om alle drie de overall titels te pakken. Daarnaast krijgen Catalonië, Litouwen, Polen en Roemenië hun eerste kennismaking met het onovertroffen WDF World Cup gevoel.
In het teamtoernooi zijn er in de poulefase geen grote verrassingen of het moet zijn dat Wales de poulefase niet overleefd. In een sterke groep met België en Canada zijn het de Britten die het onderspit delven op legsaldo. Bij de laatste 16 is het de titelverdediger Nederland dat er uit gaat tegen de sterk spelende Zuid-Afrikanen. Het onderlinge duel tussen Engeland en Schotland wordt eenvoudig met 9-2 gewonnen dor de Engelsen.
In de kwartfinales zit het in ieder duel dicht bij elkaar. De Engelsen verslaan de Canadezen met 9-6. Zweden wint met dezelfde cijfers van Australië en België doet hetzelfde met Zuid-Afrika. De vierde halvefinalist is Finland dat Denemarken met 9-7 verslaat.
Engeland met Martin Adams, Martin Atkins-Leeds, Tony O'Shea & Scott Waites plaatst zich voor de finale door met 9-5 van de Zweden Daniel Larsson, Dennis Nilsson, Johan Engström & Seved Rose te winnen en de Finnen worden daarin hun tegenstanders. Ulf Ceder, Jarkko Komula, Petri Korte & Sami Sanssi verslaan Ronny Huybrechts, Geert de Vos, Thierry Michaux & Didier De Vuyst uit België met 9-7.
De finale wordt een waar spektakel dat uiteindelijk tot een zeventiende en beslissende leg gaat. Het is Engeland dat aan het langste eind trekt en voor de elfde keer het teamtoernooi wint op een WDF World Cup.