WDF World Cup Men Singles 1979

Voor de tweede WDF World Cup moest er afgereisd worden naar het gokwalhalla van de wereld Las Vegas, USA waar er werd gespeeld in Hotel Sahara op 2 en 3 november. Zestien landen namen deel aan de WDF World Cup wat toch een mooi succes mag genoemd worden aangezien de teams deze verre verplaatsing moesten maken. Engeland met John Lowe, Eric Bristow, Tony Brown en Bill Lennard waren de grote favorieten voor het toernooi, en zo’n 400 supporters waren met hen meegereisd.
 
Op deze tweede editie maken Hong Kong, Jamaica en Noord-Ierland hun debuut.
 
De enige mogelijkheid die overbleef om de Engelse heerschappij te doorbreken was nog het singles onderdeel. Dit gebeurde in de kwartfinales. Eerst schakelde de traag gooiende Amerikaan Conrad Daniels, John Lowe uit. Daarna ging Eric Bristow eruit tegen de uit Thailand afkomstige Amerikaan Nicky Virachkul. Vervolgens versloeg Welshman Ceri Morgan de News of the World kampioen van 1976 Bill Lennard. Alleen Tony Brown bleef overeind voor de Engelsen in de kwartfinale na winst op de Schot Jocky Wilson. 

In de halve finales moesten beide spelers uit de USA het tegen elkander opnemen. De zege ging met 4-3 naar Nicky Virachkul. Met dezelfde cijfers won de onorthodox gooiende Ceri Morgan van Tony Brown. 

De finale bracht de fans in de speelzaal in beroering met zeer goed dartsspel. In een best of zeven legs ging de eerste leg naar Nicky die de ene ton na de andere ton gooide. De onorthodox snel gooiende Ceri Morgan nam de tweede en derde leg in 16 en 15 darts en nam met vier achtereenvolgende scores van 100 een 3-1 voorsprong. Het thuispubliek liet Virachkul echter niet in de steek en juichten van opluchting toen hij terugkwam tot 3-3. Nu was Nicky niet meer te stopen, na scores van 125, 140, 100, 32 en 72 staat hij na vijf worpen op dubbel 16. Virachkul gooit met zijn zestiende dart dubbel 16 en houdt zo de WDF World Cup singles titel in de USA.

Locatie: Verenigde Staten Sahara Hotel, Las Vegas, Nevada Van: vrijdag 02 november 1979 Tot: zaterdag 03 november 1979

Kampioen

Nicky Virachkul
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF World Cup Men Singles Darts - 1979